Busnić doneo pobedu „lavovima“

Izvor: KGsport.info, 27.Maj.2018, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Busnić doneo pobedu „lavovima“

Odličnu fudbalsku predstavu priredili su fudbaleri Bežanije i kragujevačkog Radničkog 1923 u 29. kolu Prve lige Srbije. U jednoj otvorenoj, dinamičnoj utakmici, bogatoj golovima, slavio je domaći tim, iako su gosti iz Kragujevca prvi poveli.
Igrao se 12. minut kada je Vićentijević uputio odličan centaršut, a Ognjenu Iliću preostalo je samo da se „pokloni“ i sa desetak metara glavom smesti loptu u nebranjeni deo mreže.
Raspoloženi Vićentijević >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << predstavljao je pravu „napast“ za odbranu Bežanije u uvodnim minutima utakmice, pa je tako u 23. minutu posle soloprodora propustio priliku da duplira prednost svog tima.
Domaćin je uspeo da se oporavi od početnog šoka i u 33. minutu stigao do izjednačenja. Smiljanić je proigrao Đorđevića, koji sa ivice šesnaesterca pogađa donji levi ugao za 1:1.
Nakon izjednačujućeg pogotka, terenska inicijativa je prešla na stranu popularnih „lavova“, koji su u 48. minutu opasno pripretili preko robusnog Miloševića, ali se istakao čuvar mreže Radničkog Lazar Raičević.
Ipak, u 56. minutu domaći stižu do preokreta i željenog vođstva. Stojanović je centirao sa desne strane, a Petrović u nameri da izbije loptu i otkloni opasnost pred golom zatresao je mrežu sopstvenog tima.
Nisu se predavali Kragujevčani nakon ovakvog razvoja događaja na stadionu Bežanije, pa su samo četiri minuta kasnije došli do izjednačenja. Strelac je bio Igor Vićentijević, asistent kod prvog gola i najbolji igrač Radničkog na jučerašnjoj utakmici.
Pitanje pobednika rešeno je u 65. minutu, kada je Milošević prevario istrčalog Raičevića spretno uposlivši Busnića, kome nije bilo teško da prosledi loptu u mrežu. Poslednju priliku na utakmici propustio je Jeremić u samom finišu, kada se sjajnom intervencijom istakao Raičević.
BEŽANIJA – RADNIČKI 1923  3:2 (1:1)
BEOGRAD
Stadion FK Bežanija
Gledalaca: 300
Sudija: David Matić (Novi Sad)
Pomoćnici: Dragan Peranović (Šajkaš), Bojan Paštar (Subotica)
Strelci: Đorđević u 33, Petrović (autogol) u 56. i Busnić u 65. minutu za Bežaniju, a O. Ilić u 12. i Vićentijević u 60. minutu za Radnički 1923.
Žuti kartoni: Smiljanić, Perović, Milošević (Bežanija), O. Ilić (Radnički 1923)
BEŽANIJA: Krunić, Kolunija (od 54. Gojkov), Filipović, Busnić, Milošević, Jeremić, Đorđević, Smiljanić, Šušnjar (od 62. Bašanović), Perović (od 46. Stojanović), Desančić.
RADNIČKI 1923: Raičević, Matejić, Živanović, M. Ilić, Petrović, Cvijović (od 78. Aleksijević), O. Ilić, Vićentijević, Vidović, Varjačić, Maksimović (od 61. Lukić).
Bežanija je tako upisala svoj peti uzastopni trijumf na domaćem terenu, ukupno jedanaesti u sezoni za odlično šesto mesto na tabeli. Sa druge strane, Kragujevčanima je ovo bio treći vezani poraz, pa sa 36 osvojenih bodova zauzimaju jedanaestu poziciju na tabeli.
U poslednjem kolu narednog vikenda fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće na svom „Čika Dači“ novog superligaša, ekipu Dinamo iz Vranja.
Foto: FK Radnički 1923
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.