Bundesligaš iznenadio izborom – Nije zato što je žena, već zato što je stručna

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 00:49

Bundesligaš iznenadio izborom – "Nije zato što je žena, već zato što je stručna"

Fudbalski klub Union Berlin u sredu je otpustio trenera Ursa Fišera posle 14 mečeva bez pobede i postavio dosadašnjeg trenera juniora Marka Grotea da vodi tim.

Ono što je kuriozitet ove vesti je da će Groteu pomagati žena, Mari - Louiz Eta biće mu prva asistentkinja što će je učiniti prvom ženom na klupi Bundesligaša.

Ovakvu odluku pojasnio je predsednik kluba Dirk Cigler.

"Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluka nija doneta zato što je ona žena, već zbog toga što je profesionalac koji radi za tim", potrčao je Cigler da preduhitri sve one koji će mu spočitavati da je postavio ženu u stručni štab ne zbog toga što ona vredi da tu bude, već zbog trenda rodne ravnopravnosti u svim sferama društva.

"Mari-Luis Eta je visoko stručan fudbalski profesionalac", poručio je predsednik kluba i stavio tačku na takve spekulacije..

Istina, Grote i njegova asistentkinja će voditi tim sve dok se ne nađe trajno rešenje međutim postoje šanse da se zadrže i duže i to će zavisiti samo od njih.

Ako uspeju da izvuku tim iz krize dobiće poverenje na duži rok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.