Britanski mediji posle saopštenja FSS: Besramni Srbi svaljuju krivicu na drugog

Izvor: Blic, 17.Okt.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski mediji posle saopštenja FSS: Besramni Srbi svaljuju krivicu na drugog

Fudbalski savez Srbije negirao je postojanje rasizma na tribinama u Kruševcu po završetku meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske. FSS je poručio da je nemile scene isprovocirao fudbaler gostiju Deni Rouz, što je dodatno izazvalo vodeće britanske medije, ionako besne na Srbiju i događaje u revanš meču baraža, da se još jednom osvrnu na ovaj slučaj.

List Dejli mejl je još u naslovu povodom saopštenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << FSS-a Srbe okarakterisao kao "besramne", budući da "imaju obraza" da ponovo upiru prstom u Rouza koji je bio meta napada.

"Srpska kuća fudbala negirala je postojanje rasizma uprkos dokazima u obliku video-snimaka kao i priznanja igrača, predstavnika UEFA-e i političara", piše Dejli mejl dodajući da je Rouz nakon meča potezom očajnika šutnuo loptu u pravcu navijača, nakon što mu se smučilo da sluša majmunske povike sa tribina.

Gardijan je konstatovao je da FSS smatra kako nije bilo rasističkih ispada pre i za vreme meča, već nakon istog, ali da je incident započeo Deni Rouz "neprihvatljivim i vulgarnim" ponašanjem.

Gardijan je preneo javnosti delove saopštenja FSS ogradivši se od bilo kakvih komentara ali je na kraju teksta zaključeno kako će organi UEFA sigurno pokrenuti disciplinski postupak protiv Srbije kao i da će vrlo moguće ovoj državi biti zabranjeno nastupanje u međunarodnim takmičenjima.

Britanski Telegraf je još neutralnije plasirao saopštenje FSS uz opasku da se ono što ova kuća tvrdi ne poklapa sa izjavom Rouza koji je naglasio da je bio meta rasističkih povika kao i da su na njega bacali razne predmete davno pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Povezane vesti: Deni Rouz: Gurali su me i udarali, oponašali majmunske krike Karadžić: Antić je moja greška, svako bi sa onim timom išao na SP
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanski mediji: Srbima je uvek neko kriv

Izvor: Kurir, 17.Okt.2012

Fudbalski savez Srbije negirao je postojanje rasizma na tribinama u Kruševcu po završetku meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske. i poručio da je nemile scene isprovocirao fudbaler gostiju Deni Rouz, što je izazvalo britanske medije...Dejli mejl je još u naslovu povodom saopštenja FSS-a...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.