Blater i Platini za dve nedelje na saslušanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater i Platini za dve nedelje na saslušanju

Odlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater i prvi čovek Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini pojaviće se za dve nedelje na saslušanju Etičkog komiteta Fife.

Blater i Platini su trenutno nalaze pod 90-odnevnom suspenzijom u okviru istrage Fife zbog korupcije u svetskoj kući fudbala.

Osoba upoznata sa slučajem izjavila je za Asošijeted pres (AP) da bi saslušanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trebalo da se održe od 16. do 18. decembra u Cirihu, a presude će biti donete samo nekoliko dana posle.

Ova osoba je želela da ostane anonimna, jer informacije za saslušanja Blatera i Platinija nisu dostupna javnosti.

Blater je Platiniju 2011. godine platio dva miliona dolara za konsultantske poslove koje je bivši francuski fudbaler obavljao od 1998. do 2012. godine.

Platinijev advokat, Tibo D'Ales je prošlog meseca za AP izjavio da je Etički komitet Fife zatražio doživotnu suspenziju za predsednika Uefe.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blater i Platini za dve nedelje na saslušanju

Izvor: RTS, 04.Dec.2015

Sep Blater i Mišel Platini od 16. do 18. decembra u Cirihu na saslušanju Etičkog komiteta Fife. Presude će biti donete samo nekoliko dana kasnije. . Odlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.