Blater i Platini suspendovani na po 8 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2015, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater i Platini suspendovani na po 8 godina

Etički komitet Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) suspendovao je danas predsednika te organizacije Sepa Blatera i predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija na po osam godina.

Suspenzija stupa na snagu odmah, pa Blater i Platini neće moći da se bave nikakvim aktivnostima u vezi s fudbalom, saopštila je Fifa.

Blater i Platini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su suspendovani zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.

"Ni u svojoj pisanoj izjavi, niti tokom saslušanju, Blater nije uspeo da dokaže pravni osnov za isplatu tog novca. Njegov argument o usmenom dogovoru je neubedljiv, pa je odbijen", navodi se u saopštenju Etičke komisije.

Etička komisija dodaje da je Platini prekršio pravila o sukobu interesa i narušavanja lojalnosti.

Pored suspenzije, Blater mora da plati kaznu od 50.000, a Platini od 80.000 švajcarskih franaka.

Obojica imaju pravo žalbe na ovu odluku Etičke komisije Fife.

Blater je ranije najavio da se neće ponovo kandidovati za prvog čoveka svetske kuće fudbala i izvesno je da je ovom odlukom njegova karijera u Fifi završena. Odluka Etičke komisije, takođe, praktično znači i da Platini neće moći da uđe i trku za prvog čoveka Međunarodne fudbalske federacije.

Izbori za predsednika Fife zakazani su za 26. februar naredne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blater i Platini suspendovani na po osam godina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Dec.2015

Etički komitet Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) suspendovao je predsednika te organizacije Sepa Blatera i predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija na po osam godina...Suspenzija stupa na snagu odmah, pa Blater i Platini neće moći da se bave nikakvim aktivnostima u vezi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.