BOMBA IZ SEDIŠTA FIFA: Blater i Platini suspendovani na po osam godina!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOMBA IZ SEDIŠTA FIFA: Blater i Platini suspendovani na po osam godina!

Pored toga iz džepa im je izbijen i novac...

Poslednjih dana u javnosti se dosta spekulisalo o tome kakve će presude dobiti najviši funkcioneri FIFA i UEFA, Sep Blater i Mišel Platini, zbog zloupotreba svojih položaja i umešanosti u korupcijske radnje, a u sedištu Svetske fudbalske federacije u Cirihu eksplodirala je bomba – dvojica predsednika dobila su po osam godina suspenzije koje počinje odmah!
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Kako navodi BBC, Blateru i Platiniju zabranjeno je da se bave svim fudbalskim aktivnostima počev od danas. Podsetimo,

„Gospodin Blater je kao predsednik FIFA odobrio plaćanje gospodinu Platiniju koje nije imalo legalnu osnovu, a postoji dokaz o pisanom sporazumu dve strane iz 25. avgusta 1999. godine. Obojica su takođe procesuirana i zbog sumnjive isplate u visini od 2.000.000 švajcarskih franaka, iz februara 2011. godine. Tokom saslušanja gospodin Blater nije uspeo da dokaže legalnu stranu ovih transakcija. Njegovi iskazi nisu bili ubedljivi, što je sudska komora odmah odbacila“, stoji u saopštenju.

Pored osmogodišnje suspenzije Blater će morati da plati i novčanu kaznu u visini od 50.000 švajcarskih franaka, dok će Platini iskeširati 80.000 franaka.

Evropski mediji najavljuju i Blaterovu konferenciju za štampu, koja bi trebalo da se održi u narednih nekoliko sati.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PALI NAJMOĆNIJI LJUDI SVETSKOG FUDBALA: Blater i Platini suspendovani na po 8 godina!

Izvor: Kurir, 21.Dec.2015

Etički komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) suspendovan je Sepa Blatera i Mišela Platinija na 8 godina...Blater, koji je aktuelni predsednik FIFA, je zajedno sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem bio suspendovan na 90 dana zbog sporne isplate od dva miliona švajcarskih franaka na ime...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.