Besplatno uz đačku knjižicu

Izvor: Press, 22.Dec.2010, 04:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno uz đačku knjižicu

Grad je organizovao edukativne radionice i sportske programe za 30.000 beogradskih učenika - plivanje, vaterpolo, tenis, fudbal, košarka, jahanje...
Osnovci i srednjoškolci ove zime moći će da uživaju u ispunjenom raspustu potpuno besplatno. Sekretarijat za sport i omladinu Beograda pripremio je Program za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vreme zimskog školskog raspusta 2010/11. godine, koji uključuje škole sportova i edukativne radionice, a školarci mogu da ga koriste u periodu od 3. do 16. januara naredne godine.
Tokom predstojećeg zimskog raspusta biće organizovani programi u oblasti sporta i rada sa mladima.
Sport i edukativne radionice
Školarci će moći da se oprobaju u klizanju, plivanju, vaterpolu, tenisu, stonom tenisu, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, jahanju, plesu, šahu, borilačkim sportovima ili fitnes programima u 55 sportskih organizacija. Na raspolaganju su im 17 sportskih centara, 9 sportskih saveza, 22 sportska kluba, tri udruženja, Hipodrom Beograd, JP „Ada Ciganlija", „Zvezda siti oaza" i Udruženje za sport i rekreaciju „Spark".
- Za razne programe tokom zimskog raspusta iz budžeta grada izdvojiće se 11.470.760 dinara iz oblasti sporta i 3.460.000 dinara za programe za mlade, što je ukupno 14.930.760 dinara. Kao i prethodnih godina, za vreme zimskog raspusta očekujemo da će najviše školaraca posećivati sportsko-rekreativne kampove koje organizuju sportski centri „Pionirski grad", Gradski centar za fizičku kulturu, SRPC „Milan Gale Muškatirović", „Zvezda siti oaza" i Fitnes klub „Tonus" - navodi sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević.

Prema njegovim rečima, planirano je da u ovim programima učestvuje oko 30.000 beogradskih učenika.
Međutim, sport i rekreacija namenjeni su i deci sa posebnim potrebama, pa pojedini sportski centri organizuju škole i turnire za mlade sa invaliditetom.
Za decu sa invaliditetom
- Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Aikido klub za osobe sa invaliditetom „Zatoiči", Džudo klub „Hrabro srce" i Sportsko-rekreativni klub „Sunce" realizuju programe za učenike sa posebnim potrebama - istakao je Kovačević.
U oblasti rada sa mladima biće realizovane 34 raznovrsne radionice, kursevi, predavanja i edukativni izleti. Klinci će moći da nauče ili usavrše umetničke veštine, kao što su slikanje uljem na platnu i tekstilu, tehnika ikonopisa, crtanje stripova, kaligrafija, keramika ili vajarstvo. Ponuđena im je i obuka u dizajnu i novinarstvu, ali i boravak u prirodi putem učešća u nekom od izviđačkih udruženja.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Besplatni programi za zimski raspust

Izvor: Danas, 22.Dec.2010

Osnovci i srednjoškolci ove zime moći će da uživaju u raspustu potpuno - besplatno. Sekretarijat za sport i omladinu Beograda pripremio je Program za vreme zimskog školskog raspusta 2010/11. godine, koji uključuje škole sportova i edukativne radionice, a školarci mogu da ga koriste od 3. do 16....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.