Barsa najviše plaća fudbalere

Izvor: RTS, 26.Nov.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa najviše plaća fudbalere

Fudbalski klub Barselona sa 11,8 miliona evra u proseku po godini najviše izdvaja novca za plate igrača, pokazala su istraživanja "Global sport salariz survej".
Katalonci su se vratili na vrh po tom parametru potpisivanjem novog ugovora sa Lionelom Mesijem i transferom Filipea Kutinja, dok je veliki rival Real Madrid sada drugi sa 9,13 miliona – pre svega zbog odlaska Kristijana Ronalda u Juventus.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Na trećem mestu je upravo Juventus (7,6 miliona), a iza su redom Mančester junajted (7,37), minhenski Bajern (7,17), Atletiko Madrid (6,95), Pari Sen Žermen (6,9), Mančester siti (6,76), Čelsi (5,67), Liverpul (5,48)...
Najveće plate, logično zbog ogromnih prihoda, daju klubovi iz engleske Premijer lige sa oko tri miliona evra u proseku, što je za 750.000 ispred španske Primere.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Manchester United

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriveno ko najviše plaća svoje fudbalere, Atletiko iznenadio mnoge!

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2018

Evropski gigant je postao prvi sportski tim na planeti koji je probio barijeru od 10 miliona funti godišnje...Da se ogroman novac vrti u svetu fudbala to znamo odavno...Sponzorski ugovori, TV prava i prodaja karata čine najveći deo prihoda elitnih fudbalskih klubova, pa stoga ne čudi da su mnogi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.