Otkriveno ko najviše plaća svoje fudbalere, Atletiko iznenadio mnoge!

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno ko najviše plaća svoje fudbalere, Atletiko iznenadio mnoge!

Evropski gigant je postao prvi sportski tim na planeti koji je probio barijeru od 10 miliona funti godišnje.

Da se ogroman novac vrti u svetu fudbala to znamo odavno.

Sponzorski ugovori, TV prava i prodaja karata čine najveći deo prihoda elitnih fudbalskih klubova, pa stoga ne čudi da su mnogi spremni da igračima ponude odlične uslove.

Prema najnovijim istraživanjima, apsolutni šampion u svetu ne samo fudbala, već sporta je Barselona koja svojim fudbalerima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << godišnje plaća 10,5 miliona funti u proseku!

To je za trećinu više nego u prošloj sezoni i to zahvaljujući povišicama Mesiju, Pikeu, Umtitiju i Busketsu, kao i novopridošlim pojačanjima koji su dobili velike ugovore.

Na drugom mestu je Real Madrid sa osam miliona funti godišnje, a narednih šest mesta drže NBA timovi poput, Oklahome i Golden Stejta.

Naredni na listi fudbalskih klubova je Juventus sa 6,7 miliona, a tu su i Junajted sa 6,5 odnosno Bajern sa 6,4 miliona funti.

Interesantno je da Atletiko Madrid na šestom mestu odvaja više novca za plate svojih igrača (6,2 miliona), nego Pari Sen Žermen i Mančester siti (po šest miliona).

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.