BRUTALNO: Doživotna kazna zatvora za selektora koji je uzimao mito za igranje u reprezentaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 11:32

BRUTALNO: Doživotna kazna zatvora za selektora koji je uzimao mito za igranje u reprezentaciji

Nema šale.

Kineski trener Li Tje (46) nezvanično je osuđen na "doživotnu kaznu zatvora" zbog korupcije u svojoj domovini.

Britanski mediji prenose da je bivši fudbaler Evertona u problem došao kao selektor fudbalske reprezentacije Kine, koju je vodio od 2019. do 2021. godine, nakon što je otkriveno da je "prihvatao i nudio mito" da bi pozivao pojedine fudbalere u državni tim i uz to je nameštao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mečeve.

Godinu dana nakon njegovog odlaska sa kormila reprezentacije, tužilaštvo je otvorilo istragu zbog neviđenog skandala i sada stižu informacije da će zbog toga robijati ceo život. Osim njega, bivši predsednik Fudbalskog saveza Kine Čen Sjujuen je dobio zatvorsku kaznu od 15 godina, a direktor reprezentacije Du Džaocaj još 13, prenosi Mondo.

Pomenuti bivši selektor Li Tje je priznao da je isplatio tri miliona juana (oko 350 hiljada evra) da bi postao selektor reprezentacije Kine, dok je priznao i da je učestvovao u nameštanju utakmica, odnosno "ulasku i ispadanju iz domaćeg prvenstva". Pre nego što je postao selektor Kine, radio je u Vuhanu, kao i Hebeju, dok je bio i pomoćnik o Guangdžou Evergrandeu, slavnom šampionu Azije koji se gasi zbog bankrota građevinskog giganta.

Li je priznao da je nameštao mečeve u Hebeju i Vuhanu, klubu sa kojim je izborio plasman u najjaču ligu Kine 2018. godine, a u izjavi koja je direktno prenošena na televiziji priznao je da se kaje zbog toga. Otkrio je da je počeo da "utiče" na sudije, da je potplaćivao protivničke igrače i trenere, a nekada je sve išlo i preko klubova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši premijerligaški fudbaler osuđen na doživotnu robiju

Izvor: B92, 23.Feb.2024

Bivši fudbaler Evetona Li Taj (46) osuđen je na doživotnu robiju u Kini, prenose tamošnji mediji...Taj je priznao da je primao i davao mito, te učestvovao u nameštanju utakmica...Vrhunac njegovih delatnosti je dostignut dok je bio selektor Kine od 2019. do 2021. godine...Proslavljeni kineski fudbaler...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.