Bivši premijerligaški fudbaler osuđen na doživotnu robiju

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 13:21

Bivši premijerligaški fudbaler osuđen na doživotnu robiju

Bivši fudbaler Evetona Li Taj (46) osuđen je na doživotnu robiju u Kini, prenose tamošnji mediji.

Taj je priznao da je primao i davao mito, te učestvovao u nameštanju utakmica.

Vrhunac njegovih delatnosti je dostignut dok je bio selektor Kine od 2019. do 2021. godine.

Proslavljeni kineski fudbaler je priznao da je nameštao mečeve dok je bio trener Hebeja i Vuhana, kao i da je platio više od 350.000 evra kako bi posto selektor Kine.

"Veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi je žao. Trebalo je da držim glavu oborenu i da sledim pravi put. Bilo je određenih stvari koje su u to vreme bile uobičajena praksa u fudbalu. Dobijanje 'uspeha' na takve neprikladne načine, zapravo me je činilo sve nestrpljivijim i željnim brzih rezultata. Da bih postigao dobar učinak, pribegao sam uticaju na sudije, podmićivanju protivničkih igrača i trenera, ponekad preko klubova koji se bave drugim klubovima. Ovo ponašanje postaje navika, i na kraju postoji čak i mala zavisnost od ovih praksi", rekao je Taj.

Li Taj je u Engleskoj bio član Evertona i Šefild junajteda. Za reprezentaciju Kine upisao je 92 nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.