Alegri Juventusu: Ako ne verujete u sudije, prekinite s fudbalom

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Jan.2013, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alegri Juventusu: Ako ne verujete u sudije, prekinite s fudbalom

Italijanski klubovi osudili su Juventus čiji su čelnici oštro kritikovali sudiju jer im nije dosudio jedanaesterac u duelu protiv Đenove.

– Ako ne verujete u dobru volju sudija onda je bolje da prekinete da igrate fudbal - rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.
Juventus je u subotu igrao nerešeno 1:1 sa Đenovom, a trener i igrači crno-belih uvereni su da je sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u nadoknadi vremena trebalo da dosudi penal u njihovu korist, jer je fudbaler Đenove Andreas Grankvist igrao rukom.
Trener Juventusa Antonio Konte rekao je posle utakmice da mu je sudija tog meča Marko Guida priznao da „nije bio spreman” da dosudi penal.
– Prihvatio bih da je rekao: ‘Pogrešili smo i žao nam je’, ali ne mogu da prihvatim da sudija nije bio spreman. Ako vam pomoćnik i četvrti sudija kažu da je bio penal, onda glavni sudija ne može da kaže da ‘nije mogao da ga dosudi’. To nije fudbal -rekao je Konte i dodao da je taj potez sudije „sraman”.
Juventus je prvi na tabeli sa 48 bodova, a drugoplasirani Napoli je remi crno-belih iskoristio i pobedom protiv Parme od 2:1 smanjio zaostatak na tri boda.
Predsednik Đenove Enriko Preciozi rekao je da je Konte „arogantan” i zatražio da italijanski savez reaguje.
Sportski direktor Juventusa Đuzepe Marota je komentarišući subotnju utakmicu podsetio da je sudija Guida iz Napolija.
– U 94. minutu sudija iz napuljskog regiona se našao u teškoj situaciji”, rekao je Marota.
Golman Napolija Morgan De Sanktis rekao je da bi navode čelnika Juventusa trebalo istražiti, dok trener tog kluba Valter Macari nije želeo da komentariše.
– Ne želim da pričam o tome. Kada se završi sezona izneću svoj stav – rekao je Macari.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alegri Juventusu: Ako ne verujete u dobru volju sudija, prekinite da igrate fudbal

Izvor: Blic, 28.Jan.2013

Italijanski fudbalski klubovi osudili su Juventus čiji su čelnici oštro kritikovali sudiju jer im nije dosudio jedanaesterac u duelu protiv Đenove..."Ako ne verujete u dobru volju sudija onda je bolje da prekinete da igrate fudbal", rekao je trener Milana Masimilijano Alegri...Juventus je u subotu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.