Italijanski klubovi kritikuju Juventus

Izvor: Press, 28.Jan.2013, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski klubovi kritikuju Juventus

- Ako ne verujete u dobru volju sudija onda je bolje da prekinete da igrate fudbal - rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Juventus je u subotu igrao nerešeno 1:1 sa đenovom, a trener i igrači crno-belih uvereni su da je sudija u nadoknadi vremena trebalo da dosudi penal u njihovu korist, jer je fudbaler Đenove Andreas Grankvist igrao rukom.

Trener Juventusa Antonio Konte rekao je posle utakmice da mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sudija tog meča Marko Guida priznao da "nije bio spreman" da dosudi penal.

- Prihvatio bih da je rekao. 'Pogrešili smo i žao nam je', ali ne mogu da prihvatim da sudija nije bio spreman. Ako vam pomoćnik i četvrti sudija kažu da je bio penal, onda glavni sudija ne može da kaže da 'nije mogao da ga dosudi'. To nije fudbal - rekao je Konte i dodao da je taj potez sudije "sraman".

Juventus je prvi na tabeli sa 48 bodova, a drugoplasirani Napoli je remi crno-belih iskoristio i pobedom protiv Parme od 2:1 smanjio zaostatak na tri boda.

Predsednik đenove Enriko Preciozi rekao je da je Konte "arogantan" i zatražio da italijanski savez reaguje.

Sportski direktor Juventusa Đuzepe Marota je komentarišući subotnju utakmicu podsetio da je sudija Guida iz Napolija.

- U 94. minutu sudija iz napuljskog regiona se našao u teškoj situaciji - rekao je Marota.

Golman Napolija Morgan De Sanktis rekao je da bi navode čelnika Juventusa trebalo istražiti, dok trener tog kluba Valter Macari nije želeo da komentariše.

- Ne želim da pričam o tome. Kada se završi sezona izneću svoj stav - rekao je Macari.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.