Advokat: Nema izgovora, Srbija mora na EP

Izvor: Politika, 28.Jul.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Nema izgovora, Srbija mora na EP

STARA PAZOVA –Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da nema izgovora i da ekipa mora da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

„Druge opcije ne postoje i tako moramo da se ponašamo. Uvek sam se pitao kako ovakva ekipa ne može da postiže značajne rezultate. Mislim da mogu to da promenim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Video sam da u igri Srbije ima dosta oscilacija i to mora da se promeni, ekipa zna da igra, ali ne zna da pobeđuje. Volim napadački fudbal, dobro organizovan i loptu u posedu”, rekao je Advokat na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

On je naveo da talenata kod srpskih fudbalera nikada nije bio problem.

„Gledao sam snimke iz prethodnih mečeva i video sam da je ekipa talentovana, ali da nije spremna za velika takmičenja. Srbija ima igrače koji vole da igraju za reprezentaciju, talenat nije dovoljan, ali postoje i druge osobine”, objasnio je holandski stručnjak.

Advokat je potvrdio da je izabrao selekciju Srbije i jer je želeo da se oprosti i odmori od klupskog fudbala.

„Pre 14 dana sam dobio poziv Srbije i odlučio da ga prihvatim, ali i da se oprostim od klupskog fudbala. Znam koliko Srbija ima kvalitetnu ekipu. Imam viziju. Pitanje novca nije bilo presudno, već činjenica da možemo da budemo uspešni”, istakao je novi selektor Srbije.

Na pitanje da li zna da Srbija ima dosta problema sa motivacijom protiv slabijih reprezentacija, Advokat je kazao:

„Ne postoje slabe ekipe, igranja protiv Danske i Portugalije ne treba da predstavlja motiv, ali fudbaleri moraju da shvate i da su mečevi protiv Jermenije i Albanije, koji nisu slabi protivnici, veoma važni”.

Holanđanin je rekao i da neće terati igrače da pevaju himnu uoči početka mečeva.

„Oni koji žele da se skoncentrišu na utakmicu, mogu to da urade. Neću da uvodim pravilo o pevanju himne. Ne koristim reč disciplina, ali mora se zna ko šta radi”, zaključio je Advokat.

Advokat je u karijere vodio reprezentacije Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije i Rusije.

Kada su u pitanju klubovi, bio je trener Harlem, Dordreht, PSV Ajndhoven, Glazgov Rendžers, Menhengladbah, Zenit i AZ Alkmar.

Najveći uspeh u karijeri napravio je sa ruskim Zenitom, pošto je 2008. godine osvojio tadašnju Ligu UEFA i kontinentalni Superkup.

Tanjug

objavljeno: 28.07.2014
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokat: Video sam da Srbija zna da igra, ali ne zna da pobeđuje!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2014

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Holanđanin Dik Advokat izjavio je danas da je cilj ekipe plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. ..Cilj je EP u Francuskoj: Dik Advokat.. .."Jedina opcija koju ima reprezentacija je plasman na Evropsko prvenstvo. Moramo da se kvalifikaujemo,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Advokat: Nema izgovora, Srbija mora na EP

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2014

STARA PAZOVA - Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da nema izgovora i da ekipa mora da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.