IDEA, RODA I MERCATOR NIZOM DRUŠTVENO ODGOVORNIH AKCIJA OBELEŽILI POČETAK ŠKOLE

Izvor: Objava, 01.Sep.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IDEA, RODA I MERCATOR NIZOM DRUŠTVENO ODGOVORNIH AKCIJA OBELEŽILI POČETAK ŠKOLE

Početak školske godine Mercator-S je obeležio nizom društveno-odgovornih akcija. Kompanija je zaposlenima čija deca polaze u prvi razred poklonila slobodan dan, IDEA je zajedno sa košarkašima Crvene zvezde organizovala javni čas fizičkog i poklonila 1.000 kilograma voćne užine za sve đake, a Roda je donacijama računara, više od 200 knjiga i 2.000 svezaka obradovala prvake u Kragujevcu.

Srećni smo što kao kompanija i ove godine poklanjamo slobodan dan svim zaposlenima čija deca polaze u prvi razred. „Polazak u školu je jedan od najvažnijih dana u životima dece i roditelji ovaj dan treba da posvete svojoj deci. Ponosna sam što sam deo tima koji ceni prave vrednosti i želi da pokloni slobodan dan svim zaposlenima čija deca danas polaze u školu", rekla je Katarina Marković, direktor područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S.

Crvena zvezda i IDEA organizovali su javni čas fizičkog. Kao promoter zdravog života i zdravog načina ishrane, IDEA je školarce Osnovne škole Sveti Sava na Vračaru obradovala druženjem sa košarkašima Crvene zvezde i velikom voćnom užinom za sve. Đaci će ovaj dan pamtiti po javnom času fizičkog vaspitanja, simboličnim medaljama koje su osvojili, diplomama koje su dobili, ali i druženjem sa velikim zvezdama srpske košarke, Milkom Bjelicom, Petrom Rakićevićem i Aleksom Radanovim. I to nije sve. IDEA i Crvena zvezda su ovoj školi poklonili i 1.000 kg voća, koje će narednih dana biti zdrava užina svim đacima.

Roda je u Kragujevcu nedavno otvorila vrata preuređene Roda Mega prodavnice, pa je tim povodom svim đacima u ovom gradu, koji kreću u prvi razred, poklonila 2.000 svezaka. Roda je i među svojim kolegama proširila svest o društvenoj odgovornosti, pa je tako Osnovnoj školi Svetozar Marković donirala biblioteku sa knjigama koje su prikupili njeni zaposleni. I to nije sve. Roda je računarima opremila informatičko odeljenje Osnovne škole Julijana Ćatić u Stragarima, kako bi nastava u ovom izdvojenom odeljenju mogla da se odvija u skladu sa savremenim programom nastave koje primenjuju ostale škole.
Pogledaj vesti o: Poklanjamo,   Kragujevac