Zvezdan Terzić: U fudbalu u Srbiji zabranjeno zaraditi

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdan Terzić: U fudbalu u Srbiji zabranjeno zaraditi

Zvezdan Terzić, generalni sekretar Crvene zvezde, ocijenio je da je za privatizaciju fudbalskih klubova u Srbiji neophodno promijeniti Zakon o sportu, kako bi potencijalnim strateškim partnerima bilo omogućeno da zarade novac.

"Dok god ne bude izmenjen Zakon o sportu, nema strateških partnera. Zakonom mora da se dozvoli promena pravne forme. Sadašnji Zakon o sportu onemogućava svakog investitora da uđe >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa privatnim kapitalom i da zaradi zbog obaveze reinvestiranja. Fudbal je danas jedina delatnost u Srbiji gde je zabranjeno zaraditi, a moraš da uložiš", izjavio je Terzić.

On je istakao da je Fudbalski savez Srbije (FSS) propustio veliku priliku da utiče na donošenje prethodnog zakona.

"Svi srpski klubovi su u velikim problemima zbog ambijenta i zakonske regulative i potreban je svež kapital, svi su na ivici bankrota i to je zvaničan izveštaj finansijskog revizora. Od Zvezde, Partizana, pa do svih ostalih, svi imaju veće dugove nego vrednost imovine", istakao je Terzić.

Prema njegovim riječima, dug "crveno-bijelih" je konstantan na sumu od oko 50 miliona evra.

"Zvezda je po knjigama dužna 53 miliona evra, a ima i pet miliona potraživanja koje će teško naplatiti. Faktički, između 48 i 53 miliona se kreće dug. U klubu sam tri meseca i zadovoljan sam urađenim, pošto je u momentu kada sam došao bila finansijska dubioza, račun je bio u blokadi, igrači su imali pravo na raskid na štetu kluba, ali smo to zaustavili. Okupili smo tim, doveli trenera i počeli prvenstvo, što je bila naučna fantastika s obzirom na situaciju kada sam došao. Mogu da kažem da izvlačimo maksimum iz postojećeg ambijenta", zaključio je Terzić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

DUŠANKA POPOVIĆ-KONKURS ZA FINASIRANJE KLUBOVA DO NOVE GODINE

Izvor: Radio Dunav, 25.Sep.2014

Generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Apatin, Dušanka Popović izjavila je danas da će do Nove Godine biti završeni svi neophodni postupci kojim bi finansiranje sportskih klubova u Apatinu bilo usklađeno sa zakonom o sportu i dodala da ukoliko opština i u sledećoj godini izdvoji 21 milion...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.