Terzić: U srpskom fudbalu zabranjena zarada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: U srpskom fudbalu zabranjena zarada

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić ocenio je danas da je za privatizaciju fudbalskih klubova u Srbiji neophodno promeniti Zakon o sportu, kako bi se potencijalnim strateškim partnerima omogućilo da zarade novac.

"Dok god se ne izmeni Zakon o sportu nema strateških partnera. Zakonom mora da se dozvoli promena pravne forme. Sadašnji Zakon o sportu, članovi 72 i 94, onemogućavaju svakog investitora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da uđe sa svojim privatnim kapitalom i da zaradi, zbog obaveze reinvestiranja. Fudbal je danas jedina delatnost u Srbiji gde je zabranjeno zaraditi, a moraš da uložiš", izjavio je Terzić Tanjugu.

On je istakao da je FSS propustio veliku priliku da utiče na donošenje prethodnog Zakona.

"FSS bi trebalo da bude partner MOS-u sa konkretnim rešenjima i mora da bude aktivniji prilikom donošenja Zakona o sportu. Svi srpski klubovi su u velikim problemima zbog ambijenta i zakonske regulative i potreban je svež kapital, svi su na ivici bankrota i to je zvaničan izveštaj finansijskog revizora. Od Zvezde, Partizana, pa do svih ostalih, svi imaju veće dugove nego vrednost imovine", istakao je Terzić.

Prema njegovim rečima dug crveno-belih je konstantan na sumu od oko 50 miliona evra.

"Zvezda je po knjigama dužna 53 miliona evra, a ima i pet miliona potraživanja koje će teško naplatiti. Faktički između 48 i 53 miliona se kreće dug. U klubu sam tri meseca i zadovoljan sam urađenim, pošto je u momentu kada sam došao bila je finansijska dubioza, račun je bio u blokadi, igrači su imali pravo na raskid na štetu kluba, ali smo to zaustavili. Okupili smo tim, doveli trenera Lalatovića i počeli prvenstvo, što je bila naučna fantastika s obzirom na situaciju kada sam došao 19. juna. Mogu da kažem da izvlačimo maksimum iz postojećeg ambijenta, zaključio je Terzić.
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić,   Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"U srpskom fudbalu je zabranjeno zarađivati"

Izvor: Mondo, 25.Sep.2014

Jedan od čelnika Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, tvrdi da je fudbal danas jedina delatnost u Srbiji gde je zabranjeno zaraditi, a moraš da uložiš i zbog toga smatra da je neophodna promena Zakona o sportu...Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock..Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.