Terziću stigao odgovor i iz Partizana

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 23:43

Terziću stigao odgovor i iz Partizana

Ostoja Mijailović, predsednik košarkaškog kluba Partizan, odgovorio je Zvezdanu Terziću povodom komentara da je Evroliga "drugorazredno takmičenje".

Generalni direktor FK Crvena zvezda i predsednik istoimenog sportskog društva je to izjavio gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u.

Tom prilikom je istakao da se košarka u Evropi igra samo u četiri zemlje, te da Liga šampiona može samo da se poredi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa NBA, ne i sa Evroligom.

"Evroliga u košarci je drugorazredno takmičenje. Ono što je LŠ u fudbalu, gde igraju najbolji, to je NBA u košarci. Ne mogu da se porede fudbal i košarka. U Evropi se košarka igra u tri-četiri zemlje, fudbal se igra širom sveta, u svakoj zemlji. Španija, Turska, Grčka i Srbija, gde se još igra košarka? U košarci ste sa 35 miliona evra šampion Evrope, u fudbalu ne možete da priđete Ligi konferencija. U košarci Real i Barselona imaju duplo veći budžet kada igrate protiv njih, u fudbalu oni imaju 20 puta veći budžet", izjavio je Terzić.

Ubrzo je stigla reakcija Ostoje Mijailovića.

"Predsednik SD CZ treba da zna osnovne brojeve kada priča o Evroligi i košarci kao sportu. KK Partizan je u prošloj sezoni kao domaćin dočekao 540 000 navijača, koji su kupili karte za nepunih 6.000.000 evra. Nisam siguran da svi srpski fudbalski klubovi zajedno imali taj broj navijača u minuloj sezoni i ukupno prihodovali šest miliona evra od prodaje karata.

Srbija je zemlja košarke i slavnih košarkaša pre svega, uz svu čast fudbalu i fudbalskim legendama. FK Crvena zvezda ove sezone igra odličan fudbal, verujem da će predstavljati Srbiju na pravi način u Ligi šampiona, ali molim bez potcenjivanja košarke i svega što mi radimo za srpski sport", stoji u odgovoru Mijailovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.