Terzić: Evroliga je drugorazredno takmičenje; Odbili smo pet miliona za igrača od 30 godina

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 19:03

Terzić: Evroliga je drugorazredno takmičenje; Odbili smo pet miliona za igrača od 30 godina

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je kako je taj klub odbio unosnu ponudu za neimenovanog igrača.

On je gostovao u emisiji "Oko" na televiziji RTS, kada je izjavio da nije prihvaćena ponuda od pet miliona evra.

Nije rekao ko je ponudu poslao, niti za kog igrača, ali je dao trag na osnovu kog bi trebalo da se može delimično zaključiti.

"Juče smo odbili ponudu od pet milioina evra za igrača koji ima 30 godina. Finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktor kaže da je greška, sportski kaže ni slučajno, jer nam treba za Ligu šampiona. Nećemo da remetimo atmosferu, odbili smo ponudu. To je poslovno loša odluka, ali smo svesni dobre atmosfere i želimo sa najjačim snagama da igramo grupnu fazu Lige šampiona i da dočekamo proleće", rekao je Terzić.

Jedini igrači koji u Zvezdi imaju tačno 30 godina su Uroš Spajić i Marko Gobeljić, ali niti jedan od njih dvojice se ne uklapa u priču. Spajić je došao zimus i igrao tek na kraju sezone posle oporavka od povrede, tako da teško da će tako brzo napustiti srpsku prestonicu. Ujedno, tržišna vrednost obojice je daleko od navedene.

Blizu tridesete su Mirko Ivanić i Srđan Mijailović (29), Slavoljub Srnić (31), odnosno Aleksandar Katai, Aleksandar Dragović i Gelor Kanga (32).

Terzić je govorio i o odnosu Evrolige i Lige šampiona, odnosno novcu koji se "vrti" u ta dva takmičenja.

"Evroliga u košarci je drugorazredno takmičenje. Ono što je LŠ u fudbalu, gde igraju najbolji, to je NBA u košarci. Ne mogu da se porede fudbal i košarka. U Evropi se košarka igra u tri-četiri zemlje, fudbal se igra širom sveta, u svakoj zemlji. Španija, Turska, Grčka i Srbija, gde se još igra košarka? U košarci ste sa 35 miliona evra šampion Evrope, u fudbalu ne možete da priđete Ligi konferencija. U košarci Real i Barselona imaju duplo veći budžet kada igrate protiv njih, u fudbalu oni imaju 20 puta veći budžet", dodao je Terzić.

Kako kaže, ne veruje u floskulu da je Zvezdi potreban jak Partizan da bi i sama bila jaka.

"Ne volim lažnu skromnost i to što doseže iz komunizma, da nema jake Zvezde bez jakog Partizana. Uz dužno poštovanje Partizana kao kluba, u ovom momentu Partizan nije konkurentan. Ne treba nam jak Partizan da bi Zvezda bila jaka. Zvezda se meri sa Olimpijakosom, Dinamom, Spartom, Kopenhagenom, Ferencvarošem. To su klubovi s kojima se Zvezda bori u mnogim stvarima. Kad se naš skauting tim fokusira na neke igrače, iste žele i pomenuti klubovi", istakao je Terzić.

Otkrio je i glavni problem crveno-belih.

"Ono što je problem Zvezde jeste slaba liga. Napravili smo dobar tim, očekivanja su velika. Videli ste protiv TSC-a, vicešampioni su, nisu tri puta mogli da pređu centar. Šta očekujemo od ostalih kad dođu na Marakanu? Onda u Ligi šampiona igramo, gde je svemirski brod i igrači. A naša liga spora i neatraktivna. jako će biti teško da se prebacimo iz druge u turbo brzinu. Treba nam jaka liga, jako takmičenje. Najveći problem Zvezde je ogroman rast kluba, a igramo u slaboj ligi. Ne znam rešenje, pričamo i sa UEFA. Šta je, tu je. Mislim da će navijači biti zadovoljni", smatra Terzić.

Govorio je i o transferima i potencijalnom dolasku Emanuela Late Lata.

"On je ispunjavao sve kriterijume. Uklapao se izvanredno u visok presing koje Bahar forsira. Potpisali smo ugovor sa Atalantom, 3.5 miliona na šest rata. Zapelo je na relaciji agenti-klub. To je sada prošlo vreme. Sad se postavlja pitanje da li da ga dovedemo. Ja bih lično voleo da dođe. Mada, u formaciji 3-5-2, ako dođe Late Lat, biće jako teško uklopiti sve igrače", izjavio Terzić koji je potom dodao da dolazak Uroša Račića, Nemanje Maksimovića ili Luke Milivojevića u ovom trenutku nije realno.

Razgovor se poveo i o Strahinji Erakoviću, a pitanje je bilo da li je on morao da bude prodat u Zenitu.

"Naravno da jeste, morao je još prošle godine da bude prodat. Oko 12 miliona Zvezda mora da prihoduje od transfera. Prošle godine smo imali veću ponudu za njega i odbili smo iz razloga što nam je trebao za kvalifiakcije za LŠ. Velikih je tih 9,5 miliona evra koje smo odbili zbog potencijalnih 20-25 miliona. Svedoci smo da je cena pala. I godine su te koje određuju cenu igrača. Da ne ulazimo u razloge, prošle godine je bio projektovan da se proda. Igrači moraju da odlaze, prihodi Zvezde od transfera su takvi da najbolji igrači moraju da se prodaju", zaključio je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

‘IMALI SMO PONUDU OD 5 MILIONA EVRA – ODBILI SMO ZBOG LIGE ŠAMPIONA’: Terzić otkrio koji igrač je bio blizu da napusti Ljutice Bogdana!

Izvor: HotSport.rs, 25.Jul.2023

Procvetao je od dolaska izraelskog trenera na klupu ‘crveno-belih’. Crvena zvezda se ozbiljno pojačala ovog leta, a svoj roster je ‘oslobodila’ od igrača za koje Barak Bahar smatra da mu nisu potrebni. Ipak, u emisiji ‘Oko’, Zvezdan Terzić otkrio je da je bilo ozbiljnih ponuda za neke...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.