Terzić: Marin? Nije realno, a sa Dragovićem smo razgovarali

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 20:22

Terzić: Marin? Nije realno, a sa Dragovićem smo razgovarali

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, pričao je o gubicima, prihodima i transferima gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Prvo o tome koliko je Zvezda izgubila.

"Zvaničan podatak FIFA da je gubitak u svetskom fudbalu 13 milijardi dolara. Analiza našeg tima je da smo izgubili 20 miliona zbog pandemije koronavirusa. Ove godine smo zbog pandemije bili uskraćeni revanš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmice protiv Omonije. Stalo je tržište u svetu, bilo je 65 odsto manje transfera u svetu. Izgubili smo 20 miliona direktno od pandemije".

Terzić je u Crvenoj zvezdi šest i po godina.

"Totenhem je u minusu 600 milionu funti, Barsa je u minusu 800 miliona evra. Za Zvezdu je toliko puta rečeno koliki joj je bio dug kada sam ja došao. Za ovih šest i po godina u plusu smo 20 miliona evra, poslujemo pozitivno. Fudbal je specifičan. Investirali smo igrače da bi smo došli do rezultata. U strukturi prihoda najviše ostvarujemo iz inostranstva – transfera i UEFA bonusa. Poslujemo transparentno, imamo monitoring na svaka tri meseca od UEFA. Ozbiljna smo kompanija gde ne možete da odvojite sportski od poslovnog rezultata."

Generalni direktor pričao je i o podršci države.

"Sve te priče su zlonamerne. Da bi se napravila šteta Aleksandru Vučiću, kao i da bi se degradirao rezultat Crvene zvezde. Sport nikada nije imao veću podršku nego sada. Pomoć Zvezdi je ista kao i Partizanu. Siniša Mali je izašao sa izveštajem i sve jasno obelodanjeno."

"Zvezdi je potrebno 30 miliona evra godišnje da bi se funkcionisalo. To je 80.000 evra dnevno. Pokušaćemo da smanjimo budžet, rashode, ali na putu ostvaranja Lige šampiona ili Lige Evrope nas čekaju mnogo finansijski moćnije ekipe."

Terzić se dotakao i potencijalnih pojačanja.

"Nije to realno jer Marin ima veliki ugovor. Nije tema, ali je dobrodošao uvek i voleo bih da završi karijeru u Zvezdi. Sa Dragovićem smo razgovarali, postoji želja, videćemo... Postoji obostrana želja, ali situacija u fudbalu se menja svaki dan".

O Dejanu Stankoviću ima samo lepe reči.

"Mislim da je njegovo dovođenje pun pogodak, Zvezda je dobila mladog i ambicioznog trenera. Dejan Stanković je imao samo jedan poraz u Hofenhajmu, nesrećno smo izgubili polufinale Kupa. Iz dana u dan napreduje, ima maksimalnu podršku i zadovoljni smo kako napreduju Dejan Stanković i ekipa."

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda i Marko Marin - Istina je jasna svakom zvezdašu, a ovo je obećao Terzić!

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2020

Kakve su šanse da Marin i Dragović zaigraju za Zvezdu?..Kakve su šanse da ekipu pojača Marko Marin? Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je rekao da je to, barem za sada, nerealno, dok je kod Dragovića situacija malo drugačija....."Nije to realno jer Marin ima veliki ugovor. Nije tema,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.