Terzić: Ako Karadžić ne podnese ostavku, spremna je i faza dva (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 15.Sep.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Ako Karadžić ne podnese ostavku, spremna je i faza dva (VIDEO)

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić ponovio je stavove koji su doneti na sednici Upravnog odbora, ali je takođe otkrio i da postoji "plan dva" koji će biti primenjen u slučaju da predsednik FSS Tomislav Karadžić za 30 dana ne podnese ostavku i ne raspiše izbore.

- Karadžić ima rok od 30 dana da podnese ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << i da raspiše izbore na svim nivoima. Ili da mu damo manje vremena - nasmejao se Terzić i nastavio.

- Zvezda, kao ozbiljan klub, će sigurno napraviti dobru strategiju i nećemo stati kao prvi put. Karadžić je prošle godine pod pritiskom javnosti obećao da će podneti ostavku. Zvezda je tada stala. Na skupštini u martu smo mu dali rok do maja da se stvari u FSS promene. S obzirom na to da ništa nije urađeno, Zvezda traži ostavku i izbore. On kaže da ima podršku i smatra da niko ne može da ga pobedi, pa neka to i dokaže. Ako ne uradi ono što tražimo, preduzećemo sledeće korake, preći ćemo na fazu dva. To je strategija koja će se razmotriti, nećemo iskakati iz granica fer-pleja i propisa. Daćemo mu adekvatan, džentlmenski rok od 30 dana.

Na pitanje da li crveno-beli imaju podršku drugih klubova iz Superlige, Terzić je odgovorio:

- Prošle godine smo imali podršku srpskih klubova. Zvezda je veliki klub i verujem da će i sada imati podršku kako klubova, tako i fudbalske Srbije. Ukoliko Karadžić ne podnese ostavku, prelazimo na fazu dva. Sada je ipak bolje da ne pričamo o tome.

Terzić je na kraju dodao da ne želi da bude zabune u javnosti.

- Ne bih želeo da javnost pomisli da mi napadom na Tomislava Karadžića želimo da sakrijemo naše probleme. Mi smo svesni situacije u kojoj je klub, ali to je naš problem i radimo na tome. Klub je trenutno u završnoj fazi strategije. Prva je fnansijska stabilizacija kluba, podmlađivanju tima i osvajanje titule. Ovajanje titule nije primaran cilj, ne moramo da osvojimo titulu, ali ćemo se boriti i ne želimo da nas kradu, da nam oduzimaju tu šansu - istakao je Terzić i dodao:

- Razumemo da se dogadjaju sudijske greške, ima ih u Ligi šampiona i Svetskom prvenstvu. Ipak, dugo smo u fudbalu da bismo ono u Kruševcu nazvali greškama. Svesni smo i da nismo dobro odigrali meč u Kruševcu, ali to će analizirati naš stručni štab. Moram da istaknem da igrači, trener Lalatović i stručni štab imaju punu podršku.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde dodao je da minulih dana nije razgovarao sa predsednikom FSS.

Prisutan je bio i potpredsednik Slaviša Kokeza koji je odgovorio na pitanje da li Zvezda ima kandidata za predsednika nacionalnog saveza.

- Imaćemo, a kada dođe vreme i saopštićemo njegovo ime, biće vam rečeno... To će biti kada budu raspisani izbori - rekao je Kokeza.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.