Posle brojnih polemika oko visine Zvezdinog duga, Terzić kritičarima postavio jednostavno pitanje

Izvor: Sportske.net, 02.Jul.2019, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle brojnih polemika oko visine Zvezdinog duga, Terzić kritičarima postavio jednostavno pitanje

Ova tema je ponovo došla na dnevni red.

Da li 34 miliona evra o čemu se pisalo prethodnih dana, ili 14 miliona evra kako tvrde u Zvezdi - koliko danas iznosi ukupan dug kluba iz Ljutice Bogdana?

Bez obzira na najnovije sumnje da je dug ponovo počeo da se uvećava i pored plasmana u Ligu šampiona i unosnih transfera, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić uverava da navijači nemaju razloga za brigu.

I ne samo to, svima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << misle drugačije Terzić je postavio pitanje ko je taj kome Zvezda danas duguje i pozvao ga da se oglasi u javnosti.

''Dug Crvene zvezde je 14 miliona evra, to je već razjašnjeno. Postoje knjigovodstvene kategorije, obračunske kategorije među kojima su na primer, rezervisana sredstva u slučaju prodaje stadiona 9 miliona evra.







Ko će da prodaje Marakanu?







A mi to kroz papire moramo da ukalkulišemo. Realan dug je 14 miliona evra. Crvena zvezda je jedan od retkih klubova možda i u Evropi koji je svojim igračima, stručnom štabu i zaposlenima izmirila svaki dinar do poslednje pare. To se ne pamti u istoriji kluba.







Pozivam svakog kome Zvezda duguje da sutra dođe na Marakanu i kaže: 'meni je Zvezda dužna', ili podnese tužbu sudu.







Vrtimo se oko nekih stvari koje su jasne. Bavimo se stvarima koje su interesantne samo u Srbiji.







Meni, kao direktoru, je bitno da Crvena zvezda iz dana u dan raste kao klub. Imamo veoma dobru finansijsku službu i poslovni sektor koji vodi tabelei  grafikone i po svim kriterijumima i parametrima pratimo dinamiku kluba.







Crvena zvezda iz dana u dan, već pet godina i dva meseca pokazuje trend rasta po svim segmentima. Samo dug pada, a po svim ostalim parametrima rastemo, od broja titula, učešća u evropskim takmičenjima, do ulaganja u infrastrukturu.







Napravili smo trening kamp za omladinsku školu, pravimo nove terene za prvi tim, gradimo mediko blok i teretanu, renoviramo stadion, a sve što radimo je iz sopstvenih izvora i niko se ne pita odakle klubu pare.







Klubu je danas potrebno 25 miliona za život, a mi imamo pet miliona od sponzora i 20 miliona koje moramo sami da obezbedimo. Ovaj menadžment je uspeo da napravi računicu.







Shvatili smo da su da su samo sportski rezultati generator prihoda i investirali smo u tim koji sada vredi mnogo. Pre pet godina niko nije verovao da Zvezda može da igra u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, a mi smo to uspeli, kvalitetnim i stručnim radom'', objašnjava Terzić, a prenosi klupski sajt.

Naglasio je da Zvezda posluje ''najtransperentnije od svih kompanija u Srbiji'' i podsetio da UEFA to sve pomno prati i kontroliše. Ove reči potkrepio je i konkretnim brojkama.





''Funkcionisanje kluba u sivoj zoni je nula, poslujemo isključivo preko računa. Na sve plaćamo porez, a 92 procenta naših prihoda su iz inostranstva. Prošle godine smo 6,7 miliona evra platili porez državi.







Kad prodate igrače za 26 miliona morate deo uložiti i u kupovinu novih. Kupili smo fudbalere za osam miliona evra.







Kad od UEFA bonusa zaradite 22 miliona evra ne možete od tog novca vraćati dug, već ih dati igračima koji su to ostvarili. Praksa je da se 30 do 40 posto prihoda da onima koji su to ostvari.







Zvezda je ozbiljan sistem koji ljudi sa strane ne razumeju kako funkcioniše. Samo pripreme u Austriji, put u Marijampol i Helsinki će nas koštati pola miliona evra'', otkriva Terzić.

Na kraju je odgovorio i na dobro poznate poruke o ''državnom bankomatu'' i dodao da je situacija zapravo suprotna od onoga što mnogi misle.





''Ne trošimo državne ili bilo čije pare jer smo se osposobili da funkcionišemo sami. Drago mi je da nismo na teretu države'', zaključio je Terzić.
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.