Oglasio se glavni tužilac: Terzić mora biti osuđen

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 13:49

Oglasio se glavni tužilac: Terzić mora biti osuđen

Nakon što je Viši sud u Beogradu doneo odluku da oslobodi Zvezdana Terzića optužbi za zloupotrebu položaja, oglasio se glavni javni tužilac Nenad Stefanović.

Generalni direktor Crvene zvezde je bio optužen za sumnjive radnje prilikom transfera igrača OFK Beograda Branislava Ivanovića, ali je ovog ponedeljka prvostepeno proglašen nevinim.

Stefanović je najavio da će se žaliti na tu odluku i da presuda mora da bude preinačena iz oslobađajuče u osuđujuću, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je tužilaštvo podnelo dovoljno dokaza za takav ishod.

On je izrazio je žaljenje što je od podizanja optužnice proteklo skoro 13 godina, te što Sud nije efikasnije vodio glavni pretres, usled čega je nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja za dva od tri krivična dela iz optužnice.

Terzić je oslobođen optužbe da je zloupotrebom položaja od prodaje fudbalera Branislava Ivanovića protivpravno prisvojio novac, dok su optužbe za zloupotrebe od prodaja fudbalera Vanje Grubača i Srđana Stanića ranije zastarele.

Njegov saradnik Dražen Podunavac je takođe oslobođen optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.