Izvor: Politika, 23.Jan.2014, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maksimalna podrška Terziću

Svih 16 klubova glasalo da predsednik OFK Beograda dođe na čelo Zajednice superligaša. – Potvrđeno pisanje „Politike” od 6. januara

Predsednik OFK Beograda i nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić je na Skupštini u Staroj Pazovi, jednoglasno izabran za predsednika Zajednice superligaša. Time je potvrđeno pisanje „Politike” od 6. januara. Terzić je dobio podršku svih 16 delegata, odnosno predsednika klubova. Novi potpredsednici su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Miodrag Janković iz Čukaričkog i Dragan Simović iz Spartaka. Dužnost generalnog sekretara i dalje će obavljati Branislav Delić.

– Ova podrška svih klubova daje mi još veći motiv i satisfakciju, to je zapravo dokaz da smo ostavili sve podele po strani i da jedinstveni ulazimo u borbu za srpski fudbal. Pred nam je puno posla. Svesni smo da je većina naših najboljih klubova u veoma teškoj situaciji da im je potrebna pomoć. Takođe treba reći da je infrastruktura u lošem stanju a jedan od prioritetnih zadataka biće i borba protiv huliganizma – istakao je Zvezdan Terzić.

Inače, Terzić je na mesto predsednika Zajednice došao umesto Dragoljuba Lekića, koji je takođe član OFK Beograda. Lekić je bio predsednik samo sedam meseci. Mnogi smatraju da je loše radio i da su zbog toga Zajednici bile potrebne hitne promene. Upitan kakvu saradnju sada kao novi potpredsednik FSS očekuje za predsednikom Tomislavom Karadžićem, Zvezdan Terzić je odgovorio:

– To pre svega zavisi od njega. Što se mene tiče, svađe i podele su sada iza nas, iskreno, imam dobru nameru.

Novi predsednik Zajednice superligaša je svojevremeno bio jedan od najžešćih kritičara Tomislava Karadžića, ali je naglo promenio kurs, baš pred izbor za rukovođenje Zajednicom. Dobar udeo u pomirenju Terzića i Karadžića odigrali su Zoran Laković, Bogoljub Stepanović i Milovan Đorić.

Novi potpredsednik Zajednice Miodrag Janković je nakon sastanka u Staroj Pazovi rekao:

– Imali smo određenu krizu u funkcionisanju. Zajednica u jednom momentu nije dobro radila. Ali, sa ovim imenovanjem novog predsednika smatram da smo prevazišli krizu. Dobro je što je preovladalo jedinstvo i što smo brzo sagledali glavne probleme. Svesni smo da je klubovima neophodna pomoć a ubrzo ćemo se ozbiljnije uključiti u izmene zakona o sportu i mogućnost transformacije klubova. Svi su jedinstveni da ubuduće Izvršni odbor Zajednice isključivo donosi odluke.

Zanimljivo je da su naše najveće klubove Partizan i Crvenu zvezdu predvodili potpredsednici Mile Jovičić i Slaviša Kokeza, umesto Dragana Đurića i Dragana Džajića.

----------------------------------------------

Šemsović: Jedinstveni u nove pobede

Ćerim Šemsović će uskoro napuniti dve decenije otkako je u Novom Pazaru, trenutno je potpredsednik tog kluba i neko ko ima ogroman autoritet u fudbalskom sportu. Posle sastanka je kazao:

– Mislim da je izbor Zvezdana Terzića za predsednika dobro rešenje. Očekujem pre svega da će veoma brzo doći do boljitka. Ipak, bez privatizacije klubova nema neke velike perspektive, pod hitno treba primeniti model uspešnih klubova sa zapada. Iskreno verujem da će od danas srpski fudbal krupnim koracima krenuti napred.

D. Todorović

objavljeno: 23.01.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.