Krivična prijava i protiv Terzića

Izvor: Blic, 13.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava i protiv Terzića

BEOGRAD - Protiv Zvezdana Terzića (42), bivšeg predsednika OFK Beograda i donedavno prvog čoveka nacionalne kuće fudbala, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je od transfera Vanje Grubača u nemački Hamburg 1998. godine prisvojio 1,1 milion maraka.



Terzić je u bekstvu i za njim je policija raspisala potragu 4. marta, i onog trenutka kada bude ušao u zemlju biće mu stavljene lisice. Ista krivična prijava podneta je i protiv Milovana Nikodinovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (66), bivšeg generalnog sekretara Zajednice prvoligaša koji je uhapšen u petak. Istražni sudija, iako ga nije saslušao jer je Nikodinoviću pozlilo i prebačen je u bolnicu, odredio mu je pritvor do 30 dana i doneo rešenje o sprovođenju istrage. Kada će biti saslušan - nije poznato, jer istražni sudija Novica Mihajlović čeka da se on oporavi. Nakon što sasluša odbranu Nikodinovića, istražni sudija odlučiće i o pokretanju istrage protiv Zvezdana Terzića, nekadašnjeg direktora OFK Beograda.

Nikodinović je, inače, osumnjičen da bez znanja arbitražne komisije potpisao lažnu odluku na osnovu koje je Grubač raskinuo ugovor s OFK Beogradom i kao slobodan igrač prešao u nemački Hamburg. Bivšeg generalnog sekretara Zajednice prvoligaša policija sumnjiči i da je tim postupkom omogućio Terziću, tadašnjem predsedniku OFK Beograda, da podigne 1,1 milion maraka obeštećenja, koje je, ipak, uplatio nemački klub. Terzić je u dva navrata podigao iz banke 750.000, odnosno 350.000 maraka. Novac, međutim, nije prosledio u kasu kluba sa Stare Karaburme.

Prema nezvaničnim informacijama, Terzić je na Crnogorskom primorju. Iz Beograda je otputovao krajem januara na seminar u Zagreb, odakle je navodno nastavio u SAD na usavršavanje. Iako je najavljivao da se ničega ne plaši, Terzić se nije vratio u Beograd, već je krajem februara tvrdio da nastavlja put u London na lečenje ramena povređenog na skijanju u Francuskoj. Iako je od tada prošlo više od mesec i po dana, Terzić se nije vratio u Srbiju pa je u međuvremenu policija za njim raspisala potragu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga protiv Nikodinovića

Izvor: B92, 13.Apr.2008

Beograd -- Okružni sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv bivšeg sekretara Zajednica fudbalskih prvoligaša Milovana Nikodinovića i odredio mu pritvor do 30 dana... On je osumnjičen da je pomogao Zvezdanu Terziću da od transfera fudbalera OFK Beograda Vanje Grubača protivpravno prisvoji 1,1...

Nastavak na B92...

Terzić i Nikodinović pod istragom

Izvor: B92, 14.Apr.2008, 13:37

..Okružno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je pokretanje istrage protiv bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića i nekadašnjeg generalnog sekretara Zajednice prvoligaša Milovana Nikodinovića. U zahtevu za sprovodjenje istrage tužilaštvo je zatražilo i pritvorprotiv osumnjičenih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.