Izvor: B92, 13.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv Nikodinovića

Beograd -- Okružni sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv bivšeg sekretara Zajednica fudbalskih prvoligaša Milovana Nikodinovića i odredio mu pritvor do 30 dana.

On je osumnjičen da je pomogao Zvezdanu Terziću da od transfera fudbalera OFK Beograda Vanje Grubača protivpravno prisvoji 1,1 milion maraka. Istažni sudija doneo je rešenje o srpovođenju istrage i rešenje o određivanju pritvora do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 30 dana, iako Nikodinović danas nije saslušan pošto ima zdravstvenih problema.

On je upućen u zdravstvenu ustanovu radi lečenja, rečeno je Tanjugu u sudu.

Nikodinović, koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, izneće svoju odbranu pred istražnim sudijom pošto mu se zdravstveno stanje poboljša.

Nakon što sasluša odbranu Nikodinovića, istražni sudija odlučiće i o pokretanju istrage protiv Terzića, nekadašnjeg direktora OFK Beograda, koji je obuhvaće istom krivičnom prijavom i za kojim je raspisana policijska poternica pre više od mesec dana jer se nalazi u bekstvu.

Terzić je osumnjičen da je zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojio 1,1 milon maraka od Grubačevog tranfera u nemački Hamburger 1998. godine, a taj novac je trebalo da pripadne klubu sa Karaburme.

Nikodinović se tereti da je raskinuo Grubačev ugovor sa OFK Beogradom bez znanja i odluke tročlane arbitražne komisije, koja je trebalo da odluči o tome.

Na osnovi te lažne odluke, Nikodinović je izdao dozvolu za odlažak igrača u inostranstvo, iako je Grubač prema važećem ugovoru još bio igrač OFK Beograda, a lažno je prikazano da je slobodan.

Na taj način Nikodinović je omogućio Terziću da na osnovu ugovora između beogradskog kluba i Hamburgera o angažovanju Grubača, na ime obeštećenja dobije dva gotovinska čeka.

Terzić je čekove unovčio u Nemačkoj, ali ih nije uplatio na račun kluba već ih je zadržao za sebe i time na štetu kluba za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1,1 milion maraka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.