Kako bi izgledala liga koju predlaže Terzić, koje klubove biste najradije gledali?

Izvor: Sportske.net, 12.Maj.2020, 22:06

Kako bi izgledala liga koju predlaže Terzić, koje klubove biste najradije gledali?

Da li bi efekat zaista bio onakav kakav očekuje Zvezdin generalni direktor?

Predlog Zvezdana Terzića da se krene ka formiranju regionalne lige, zajedno sa klubovima iz Mađarske,Bugarske i Rumunije izazvao je danas veliku pažnju ne samo u Srbiji, već i u regionu.

U najkraćem, on predlaže ligu od 16 klubova, po četiri iz svake od pomenutih država, a da, uz potencijalnu saglasnost UEFA, čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << osam ekipa ima prolaz iz regionalne lige u evropska takmičenja.

Terzić veruje da bi ova liga izazvala većeinteresovanje ljubitelja fudbala, ali i da bi mnogo više moglo da se zarađuje od TV prava.

Sada se očekuju i reakcije, za početak iz FSS i ostalih naših vodećih klubova, a onda i iz regiona, ali hajde da pretpostavimo da svi oni taj predlog prihvate - kako bi u tom slučaju ta liga izgledala i koji klubovi bi je činili?

Da li bi važniji uslov za ulazak u regionalnu ligu bilo veliko ime kluba, ili trenutno stanje na tabeli nacionalnih šampionata.

Ako bismo birali atraktivna imena, onda bi ta liga, na primer, mogla da izgleda ovako:

-

Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički Niš (Srbija), Ferencvaroš, Fehervar, Honved, Ujpešt (Mađarska), CSKA, Levski, Ludogorec, Slavija (Bugarska), Kluž, Dinamo, Steaua, Univerzitatea Krajova (Rumunija).

Uz pomenute ekipe, svakako bi moglo da se razmišlja i o Čukaričkom, Lokomotivi Plovdiv, Astri, Debrecinu...

Vama ostavljamo da nastavite ovaj niz i predložite svoje kombinacije potencijalnih učesnika. Ukoliko vam je ideja ovakve regionalne lige uopšte privlačna...

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.