Izvor: Blic, 21.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorska policija uhapsila čoveka koji liči na Terzića

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić nije danas uhapšen u Crnoj Gori, već je to bio čovek koji "neverovatno" liči na njega, rekal je agenciji Beta portparolka crnogorske Uprave policije Tamara Popović.

Gotovo svi crnogorski i srpski mediji ranije danas objavili su informaciju da je Terzić uhapšen u Budvi, na utakmici između Mogrena i OFK Beograda, ali da je posle oko sat i po vremena pušten iz pritvora.

Popovićeva je, međutim, rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je priveden Nikšićanin koji po opisu neverovatno liči na Terzića, ali da je, kada je utvrđeno da je došlo do greške, on i pušten na slobodu.

Terzić je, inače, kao igrač nastupao za OFK Beograd, a potom je u tom klubu obavljao funkciju direktora.

Zvezdan Terzić je na funkciju predsednika Fudbalskog saveza Srbije došao 2005. godine, a po odvajanju Crne Gore 2006. postao je i prvi čovek srpskog fudbala.

Ostavku na funkciju predsednika FŠ podneo je 12. marta 2008. godine, kada je već bio u bekstvu. Za njim je raspisala međunarodna poternica Interpola zbog navodnih malverzacija prilikom transfera fudbalera OFK Beograda.

Terzić je osumnjičen da je 1998. godine protivpravno prisvojio 1,1 miliona maraka od transfera Vanje Grubača u Hamburg.

Okružni javni tužilac u decembru je podneo zahtev za proširenje istrage protiv Terzića i zbog zloupotreba prilikom transfera Branislava Ivanovića u moskovsku Lokomotivu i Stevena Stošića u Malagu.

Tadašnji funkcioneri OFK Beograda Terzić, Vladimir Bulatović i Dražen Podunavac navodno su na prodaji Ivanovića i Stošića protivpravno prisvojili 2,1 miliona evra.

Terzić je vise puta negirao da je zarađivao na prodaji igrača, mada je u poslednjem obraćanju javnosti priznao da je kršio zakon, ali da su u to vreme to činili i svi drugi fudbalski funkcioneri.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.