Trinkijeri pred Zvezdu: Znam šta je derbi, ja sam Milanez

Izvor: RTS, 23.Nov.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri pred Zvezdu: Znam šta je derbi, ja sam "Milanez"

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, pred prvi večiti derbi u karijeri, poručuje da bi utakmicu protiv Crvene zvezde mogao da odluči i najmanji detalj.
"Zvezda ima iskusan i talentovan tim, sa dugim fondom igrača i nema poraz u ABA ligi. Derbi je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takav, onaj ko nije favorit ima nešto više u utakmici... Detalji su jako važni, jedan skok, lopta, faul ili mala stvar su važni. Zato je potrebna koncentracija", rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije.

On je dodao da veliku podršku sa tribina mora da se pretvori u ogromnu energiju na terenu, ali i da je svestan značaja utakmice.
"Uvek sanjaš da budeš na klupi meča PartizanCrvena zvezda i Panatinaikos – Olimpijakos. Ako bi se snimio film, to je to, nema treće. Puno sam slušao, pričale su se bajke, ali ne želim da filozofiram, već da to doživim. Uživaću svake sekunde, da jednog dana deci pričam kako je bilo. Ja sam iz Milana, 'Milanez', znam šta je derbi", euforičan je Trinkijeri.
Harizmatični Italijan opisuje da je upoznat da se "pobednici šire po kafićima, a poraženi ne izlaze iz kuće".
"Imao sam iskustva do sada sa navijačima Partizana i Crvene zvezde. Više je od igre, nije rat, ali u tom 'peckanju' je draž", naglasio je italijanski stručnjak.
Najbolji košarkaš Partizana Rade Zagorac ističe da je potrebna prava priprema na mentalnom planu.
"Jeste mi debitantska sezona u Partizanu, ali imao sam sličnih iskustva igrajući za Megu, mogu da kažem da imam početni osećaj kako to može da izgleda. Priprema meča oko taktike je uobičajena, bitnija je mentalna priprema", naveo je Zagorac.
Njegov saigrač Amerikanac Markus Pejdž poručio je da je čuo puno o večitom derbiju.
"Čuo sam kakva atmosfera vlada u derbiju... Ulog je veliki, moramo da budemo kocentrisani i idemo na pobedu", zaključio je Pejdž.
Utakmica između Partizana i Crvene zvezde na programu je u subotu od 17 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zagorac: Za derbi je najvažniji reset pred utakmicu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2018

Krilo Partizana Rade Zagorac prvi put će igrati Večiti derbi protiv Crvene zvezde,..- Sve je ove sezone debitantsko za mene, tako i derbi. Imao sam sličnih utakmica, dosta finalnih i polufinalnih serija, tako da imam neki početni osečaj kako to može da izgleda. Priprema se ne razlikuje previše...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.