Izvor: TvojPortal.com, 25.Nov.2011, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštujem Robijevu Zvezdu

Izvor: Pressonline
Trener partizana pohvalio stratega Crveno-belih pred sutrašnji meč
Crveno-beli sa Prosinečkim imaju prepoznatljivu igru, dobar napad i vezne igrače koji su uvek opasni kada krenu napred. Svejedno je hoćemo li posle ove utakmice imati jedan ili četiri boda više, ali nije svejedno da li ćemo imati četiri ili sedam.


obostrano poštovanje Prosinečki i Stanojević na prošlom derbiju

Sa štitom ili na njemu! Remi kao opcija ne >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << postoji za trenera Partizana Aleksandra Stanojevića pred sutrašnji 141. večiti derbi protiv Crvene zvezde, budući da najmlađi stručnjak u istoriji crno-belih razmišlja isključivo o pobedi, dok bi bod smatrao porazom!
Iako izuzetno poštuje rivala i njegovog trenera Roberta Prosinečkog, Stanojević smatra da je svejedno hoće li „parni valjak" od naredne sedmice ostati na prednosti od jednog ili sadašnja četiri boda. Ali, tvrdi da je sasvim druga priča ukoliko Partizan trijumfuje i zimski san najavi sa „plus sedam".
Stanojevićev optimizam temelji se na činjenici da je pobedio Zvezdu u sva tri prvenstvena duela kao trener, od kojih su dva direktno odlučivala o tituli, a eliminisao je najvećeg rivala prošle godine i u polufinalu Kupa Srbije.
Sada je Partizan u fantastičnom nizu od 13 uzastopnih pobeda u domaćim takmičenjima. Da li vas plaši sama cifra, odnosno tzv. teorija velikih brojeva, po kojoj takav niz mora da bude prekinut?
- Nisam sujeveran, ali verujem da ne možeš svaku utakmicu da dobiješ. Plašio bih se da je pred nama prvenstvena utakmica protiv, recimo, Radničkog, ali za derbi nema razloga. U derbiju takve stvari ne igraju ulogu jer su dueli Partizana i Zvezde priča za sebe. Strepeo sam pred Čačak da se ne prekine dugi niz trijumfa, ali sada uopšte o tome ne razmišljam pošto ekipa ulazi maksimalno ozbiljno i motivisano u utakmicu. Već sam rekao da je meni svejedno hoćemo li posle ove utakmice imati jedan ili četiri boda prednosti, ali nije isto hoćemo li imati četiri ili sedam! Na osnovu toga možete da zaključite s kakvom idejom odlazimo na gostujući teren.
Prethodnih godina Partizan je bio redovan u Evropi, gde je sticao iskustvo zbog kojeg je kasnije dominirao u prvenstvu, pa čak i u derbijima. Naročito nije imao problem da disciplinovanom igrom sačuva stečenu prednost u duelima sa komšijama. Može li to sada da se ponovi s obzirom na to da ovog puta nemate iza sebe mečeve u Ligi šampiona ili Ligi Evrope?
- Istina je da smo imali dominaciju u odnosu na njih, ali, bez obzira na sve, derbiji su uvek bili neizvesni. Pobeđivali smo sa 1:0. Meni je bilo važno što smo dobili sve ključne derbije. To su bile utakmice koje su direktno odlučivale o tituli ili o prolasku u finale Kupa, kao prošle godine, a mi smo sve te susrete rešili u svoju korist.
Dan uoči 141. derbija tenzija je daleko manja nego pred, recimo, poslednji prošlogodišnji okršaj u prvenstvu. Očekujete li da će i na terenu biti mirnije ili je sve prethodnih dana bilo samo zatišje pred buru?
- Tenzija je manja jer je prošli derbi direktno odlučivao o tituli. Ovaj sada ne nosi toliku težinu jer ima još mnogo utakmica do kraja prvenstva, očekuje nas i derbi na našem stadionu. Nadam se da će pre svega na tribinama da bude mirno i korektno. Na terenu neka bude vruće, agresivno, ali naravno u granicama dozvoljenog. Tako bi i trebalo da bude. U svakom slučaju, nadam se da će ovaj derbi da prođe u miru.
Da li više volite kad povišena tenzija prati utakmicu ili kada možete u relativnom miru da spremate meč, kao sada?
- Emotivan sam čovek, volim sportsku tenziju, ali sam uvek za mirniju priču kako se neštu od toga ne bi reflektovalo na tribine. Ako meč izaziva emocije, onda ćemo i mi uvek biti spremni da odgovorimo na pravi način.
opširnije možete pročitati na ovom linku

fudbalpartizanvečiti derbistanojevic
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanojević je sjajan taktičar

Izvor: TvojPortal.com, 25.Nov.2011

Izvor: Pressonline. Partizan ima dobrog defanzivnog stratega. Stvarno taktički izgledaju dobro i ne verujem da će nešto promeniti jer imaju 11 vezanih pobeda. Pokušaće da nas ugroze iz kontri. Ako budemo igrali kao u Jagodini drugo poluvreme, pobedićemo Partizan bez problema. Oni mogu da se brane...

Nastavak na TvojPortal.com...

Stanojević pred 141. derbi: Slabo se družim sa zvezdašima

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Nov.2011

Tenzija raste pred 141. večiti derbi. Aleksandra Stanojevića, trenera Partizana, pitali smo ima li nekih opklada i peckanja sa prijateljima zvezdašima?. . – Iskreno nemam mnogo prijatelja zvezdaša. Ja sam dete Partizana, moji najbolji drugovi su naklonjeni crno-belima.. Da li vam prijatelji traže...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Volkov: Čuvao sam veće igrače od Lazovića

Izvor: Blic, 25.Nov.2011

Sudeći po raspoloženju na treningu dan posle meča sa OFK Beogradom u Kupu Srbije, fudbaleri Partizana u 141. derbi ulaze više nego spremni...Rad na oporavku, ševa, čvrge, šale i osmesi na svakom koraku, na kraju začinjeni trkom na 30 metara Lazara Markovića i Lamina Dijare, obeležili su dan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.