Hemofarm dobio, večiti u sredu

Izvor: B92, 22.Mar.2011, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm dobio, 'večiti' u sredu

Košarkaši Hemofarma pobedili su Mega Vizuru sa 81:62 u prvom kolu Superlige Srbije.

Pred oko hiljadu gledalaca u Hali sportova Vrščani su ključnu prednost stekli u drugoj četvrtini i do kraja je rutinski održavali.

Najbolji kod pobednika bio je Boris Savović sa 25 poena i 11 skokova, dok je Milivoje Božović upisao 15 poena i 12 uhvaćenih lopti. Stevan Jelovac predvodio je Vizuru sa 16 poena i 10 skokova, a Dušan Čantekin ubacio je 13 poena.

U sredu su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na programu poslednja dva meča – Partizan dočekuje Metalac, dok Crvena zvezda gostuje Radničkom u Kragujevcu. Još u nedelju, OKK Beograd je iznenadio FMP Železnik.

Savović je briljirao na početku meča – ubacio je 10 od prvih 12 poena Hemofarma i imao je indeks korisnosti 20 za samo sedam minuta igre.

Šutalo je ubacio 6 poena za Vrščane u prvoj deonici, u taboru domaćina jedini raspoložen bio je centar Jelovac sa 5 poena i 4 skoka, pa je ekipa Željka Lukajića posle prvih deset minuta vodila sa 22:16.

Kako je vreme odmicalo, gosti su povećavali prednost, a posle trojke Kneževića i pogotka Božovića bilo je +17 (37:20). Do kraja poluvremena Hemofarm je uspeo da zadrži stečeni suficit, pa se na 15-minutni odmor otišlo sa rezultatom 48:31.

’Farmaceuti’ se nisu opustili u drugom poluvremenu, nego su sigurnom igrom održavali dvocifrenu razliku i nijednog trenutka nisu dopustili domaćima ni da pomisle na povratak u meč.

U drugom kolu Hemofarm gostuje Crvenoj zvezdi u hali „Pionir", a Mega Vizura putuje u Valjevo na meč sa Metalcem.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi,   Crvena Zvezda,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.