Šokantno svedočenje Đokovićeve majke: Kada se Novak probudio iz anestezije, nešto mi je priznao..

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 09:09

Šokantno svedočenje Đokovićeve majke: "Kada se Novak probudio iz anestezije, nešto mi je priznao.."

Novak Đoković bi mogao ponovo da se podvrgne operaciji lakta, kao i 2018. godine u jednoj švajcarskoj klinici, iako je poznato da nije sklon takvim zahvatima.

Evidentno je da Đoković ima problema sa laktom, a to je mnoge podsetilo na ono što mu se dogodilo pre pet godina kada su mu već prognozirali kraj karijere i "poslali ga u penziju". Đoković je, međutim, uspeo da pronađe novi motiv i obori mnoge rekorde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u nizu.

Novak je 2018. godine operisao lakat i napravio dužu pauzu zbog oporavka:

"Imao sam sreću da nisam često bio bolestan ili teže povređen u karijeri. Najteže mi je bilo sa laktom. Dugo sam ostao u ovom sportu i uspeo sam da održim svoje telo zdravim. To mi dokazuje da radim prave stvari."

Ipak, nakon dugog razmišljanja, odlučio sam se na operaciju, ali sam u nekim stvarima pogrešio. Nisam dao laktu dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam antiinflamatorne lekove koje naravno izbegavam. To mi je kratkoročno pomoglo, rekao je za francuski list L'Ekip.

Došao sam do toga da mi telo govori: "Dobro, nema više pokušaja. Ne možeš ni da serviraš”. I otišao sam kod jednog od najboljih hirurga na svetu. Uradio je sjajan posao i veoma sam mu zahvalan na tome. Plašio sam se, ne volim hirurge. Nadam se da ih više nikada u životu neću videti i činim sve da tako bude."

Moje telo je moj alat, moja osnova. Kao vrhunski sportista, moram da brinem o njemu. Imao sam mnogo uspeha tokom godina i zahvalan sam što sam se tako brzo oporavio od teških mečeva.

Novakova majka Dijana otkrila je šta se tada dogodilo u bolnici:

"Novak je u stalnoj potrazi za novim saznanjima. Nešto što mi „smrtnici“ nismo blizu. Zanima ga ishrana, terapije, alternativne metode. On nije pristalica klasične medicine – što je već poznato – ali je imao jednu epizodu kada je morao na operaciju, rekla je ona u emisiji "Dok anđeli spavaju”.

Opisala je šta se dogodilo u trenutku kada je medicinski zahvat završen.

"Kada se probudio iz anestezije, rekao mi je da je izdao samog sebe. Objasnila sam mu da je uradio ono što je morao, i da je to neophodno ako želi da nastavi da igra.

Probao je alternativne metode, pokušao sve što mu je bilo dostupno, ali ništa nije uspelo. Novak je jednostavno protiv toga, ne voli da unosi lekove u svoj organizam. Radoznao je, čita sve što mu dođe pod ruku, obrazuje se...

Odgovara mu dijeta (ne znam da li bi odgovarala meni ili nekom drugom). I ne mogu ništa da kažem, jer mi je začepio usta svojim rezultatima. Mi koji smo navikli na meso verujemo da je ono jedini izvor proteina, ali on je dokazao da nije, iskreno je rekla Dijana Đoković..

Srpski teniser bi trebalo da se vrati na teren od 12. avgusta, a njegovi navijači se nadaju da će do tada uspeti da reši probleme laktom, možda i bez lekarske intervencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.