I Madona traži oslobađanje aktivista Grinpisa

Izvor: B92, 16.Nov.2013, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Madona traži oslobađanje aktivista Grinpisa

Popularna pop pevačica Madona pridružila se brojnim svetskim javnim ličnostima, zatraživši da budu oslobođeni svi aktivisti "Grinpisa" i članovi posade ledolomca "Arktik sanrajz“" koje su ruske vlasti uhapsile kada su pokušali da održe protest na naftnoj platformi "Prirazlomnaja"“ na Arkitiku, prenose ruski mediji.

Na tviter profilu "Grinpisa"“ objavljen je navodni citat pop pevačice, koji se nalazi i na Fejsbuk stranici pod njenim imenom sa linkom koji poziva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pisanje pisama ruskim vlastima da se aktivisti oslobode.

"Ovih 30 ljudi su u zatvoru u Rusiji zbog organizovanja mirnog protesta na Arktiku! Dajte da se čuje vaš glas! Vratimo ove ljude njihovim kućama!", napisala je Madona.

Oslobađanje aktivista najpoznatije međunarodne organizacije za zaštitu životne sredine tražio je, između ostalih, i muzičar Pol Makartni koji je napisao pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, kao i Oskarom nagrađena francuska glumica Marion Kotijar koja se popela na kavez pred Luvrom u Parizu i pritvor "Grinpisovaca"“ nazvala apsurdnim i ludim.

Uskoro aktivistima koji su uhapšeni 19. septembra ističe dvomesečni pritvor koji je odredio sud a tužilaštvo se priprema da zatraži produžetak pritivora za još tri meseca.

Aktivisti su u međuvremenu prebačeni iz zatvora u Murmansku, na severu Rusije u zatvore u Sankt Peterburgu. Provobitna optužba za piratstvo organizovane grupe promenjena je u huliganstvo za šta je maksimalna predviđena kazna pet godina zatvora ako se radi o pojedincu, odnosno sedam ako se delo okvalifikuje kao huliganstvo organizovane grupe.
Pogledaj vesti o: Madonna

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Madona traži oslobađanje uhapšenih aktivista "Grinpisa"

Izvor: Blic, 16.Nov.2013

Pop pevačica Madona pridružila se brojnim svetskim javnim ličnostima, zatraživši da budu oslobodjeni svi aktivisti "Grinpisa" i članovi posade ledolomca "Arktik sanrajz“" koje su ruske vlasti uhapsile kada su pokušali da održe protest na naftnoj platformi "Prirazlomnaja"“ na Arkitiku, prenose...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.