Dečji kanal objavio da je voljeni crtani junak gej? FOTO

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 09:00

Dečji kanal objavio da je voljeni crtani junak gej? FOTO

Dečji američki kanal Nikelodijan je na svom zvaničnom profilu na Tviteru objavio fotografiju troje likova koji se pojavljuju u serijama emitovanim na njihovom kanalu i napisao kako slave Mesec ponosa sa LGBTQ+ zajednicom.

Ljude je zbunilo to što je jedan od likova na fotografijama i Sunđer Bob, i korisnici Tvitera su zaključili da nam Nikelodijan poručuje da je ovaj blesavi junak homoseksualac.

Fanovi crtanog filma, koji je počeo da se prikazuje 1999. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odavno sumnjaju kako je glavni lik homoseksualac.

U jednoj epizodi koja je prikazana 2002. godine, Sunđer Bob i njegov najbolji prijatelj Patrik postaju roditelji napuštenoj školjki, stvarajući aluzije na istopolni par koji usvaja dete.

Ipak, kreator crtanog filma Steven Hilenberg, koji je preminuo pre dve godine, isticao je da Sunđer Bob nije homoseksualac, ali da jeste član LGBTQ+ zajednice zato što je aseksualan. Aseksualnost takođe pripada LGBTG+ zajednici.

"Nikad nismo planirali da on bude gej. Mislim da je on aseksualan. Samo se trudimo da serija bude duhovita, a orijentacija nema nikakve veze sa ovim crtanim filmom", rekao je još 2005. godine, pišu strani mediji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dečiji kanal objavio da je Sunđer Bob gej?

Izvor: Luftika.rs, 15.Jun.2020

Dečiji američki kanal Nikelodijan je na svom zvaničnom Tviter profilu objavio fotografiju troje likova koji se pojavljuju u serijama emitovanim na njihovom kanalu i napisao kako slave Mesec ponosa sa LGBTQ+ zajednicom.. Ono što je zbunilo ljude je što je jedan od likova na fotografijama i Sunđer...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.