TEŠOVIĆ: Biće čudo ako Partizan za godinu dana ne proda Stevanovića

Izvor: 011vodič.com, 11.Avg.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEŠOVIĆ: Biće čudo ako Partizan za godinu dana ne proda Stevanovića

Prodaju, da bi preživeli. Ponekad je to izgovor, ali je pre svega sumorna svakodnevica srpskog fudbala. Čim se na ovdašnjoj sceni pojavi biser, već mu se traži klub u inostranstvu. Neretko se dešava da se ti mladići, prerano prodati u beli svet, tamo fudbalski i sasvim izgube.
Na meču Napredak – Partizan, naša kladionica nudi kvotu 2.40 za igru 2&3-5.
Momak, zašravo još dečak, koji je ovih letnjih dana skrenuo pažnju na sebe je 16-godišnji Filip >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Stevanović, izdanak Partizanove omladinske škole. Njegova pojava na terenu povod je da Darko Tešović, nekadašnji igrač Partzana, sada trener Mačve, iznese sud o sudbini talenata u Srbiji.
– Ponekad žurimo sa ocenom fudbalskog znanja te dece. Dešava se da zasijaju, pa se izgube. Ne bih voleo da se to desi sa Stevanovićem. Znate, tu se još radi samo o talentovanoj deci. Ne možemo da kažemo da je neko dobar igrač sa 16 ili 17 godina – rekao je Tešović u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na Maxbet radiju.
Tešović podvlači da je prodaja mladih igrača, nažalost, neminovnost.
Ishitreno i nepromišljeno budu proglašeni za igrače, a onda bivaju prodati. Glavni uzrok je nemaština.
Naši klubovi, po rečima Tešovića, nemaju strpljenja da sačekaju da fudbaler “poraste”.
– Period fudbalskog sazrevanja traje do 22. godine, sa 23 igrač već mora da se potvrdi. Pogledajte Luku Jovića. Sada ima 22 godine i već nekoliko sezona je u inostranstvu. Sada je pružio najviše. Naši klubovi nemaju strpljenja da čekaju toliko. Neće ni Stevanović da ostane dugo u Partizanu. Još godinu, godinu i po ako bude u Partizanu, biće čudo – rekao je Darko Tešović.
 
 
 

The post TEŠOVIĆ: Biće čudo ako Partizan za godinu dana ne proda Stevanovića appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MILOŠEVIĆ: Država više pomaže Zvezdi nego Partizanu

Izvor: 011vodič.com, 11.Avg.2019

Crvena zvezda uživa veću podršku države nego što je to slučaj sa Partizanom. Tako bar, u razgiovoru za Spoirtski žurnal, tvrdi trener crno-belih Savo Milošević. Na pitanje, šta je potrebno Partizanu da bi preskočio večitog rivala, Milošević je odgovorio:. Na meču Napredak – Partizan,...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.