Jerkov: Država odbija da donese zakon o nestalim bebama, roditeljima nudi 10.000 evra

Izvor: 011vodič.com, 28.Nov.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Država odbija da donese zakon o nestalim bebama, roditeljima nudi 10.000 evra

Poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je danas da posle šest godina izbegavanja da se donese zakon koji će da reguliše pitanje nestalih beba i pet godina nakon što je prošao rok koji je Savet Evrope dao Srbiji da to pitanje reši, sve što Vlada roditeljima nudi jeste zamena u iznosu od 10.000 evra.
Jerkov je, kako je navela, više puta predlagala i molila da se usvoji samo jedna izmena krivičnog zakona, a to je da krivično delo krađe beba ne zastareva.

„Nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << nisam dobila odgovor od kolega iz vladajuće koalicije zašto ovaj predlog ne usvoje“, rekla je Jerkov uoči javnog slušanja koje se danas održava u Skupštini Srbije na temu: Predlog zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorodjene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji.
Vladimir Čičarević iz Udruženja roditelja nestalih beba rekao je da se predloženi zakon ne bavi problemima nestalih beba, već problemima obeštećenja.
On je rekao da je to pitanje „međunarodnog lanca trgovine dece“ i da udruženje želi da animira Vladu Srbije da razgovara o tome, a ne o obeštećenju.

The post Jerkov: Država odbija da donese zakon o nestalim bebama, roditeljima nudi 10.000 evra appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.