Jerkov: Nepristojna ponuda roditeljima nestale dece

Izvor: RTS, 28.Nov.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Nepristojna ponuda roditeljima nestale dece

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov kritikovala je odnos države prema problemu nestalih beba, istakavši da jedino što Vlada Srbije nudi roditeljima koji traže svoju nestalu decu jeste 10.000 evra.
"Posle šest godina izbegavanja da se donese zakon koji će da reguliše pitanje nestalih beba i pet godina nakon što je prošao rok koji je Savet Evrope dao Srbiji da to pitanje reši, sve što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlada roditeljima nudi jeste zamena u iznosu od 10.000 evra", rekla je novinarima u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov.
Dodala je da je nekoliko puta pitala poslanike iz vladajuće koalicije "za koliko novca bi dali svoje dete", pa da posle toga iznesu takvu "nepristojnu ponudu roditeljima kojima su ukradena deca u porodilištima u Srbiji".
Aleksandra Jerkov je podsetila da je predlagala da se usvoji izmena Krivičnog zakonika kojom bi se među krivična dela koja ne zastarevaju uvrstila krađa beba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.