Miss sveta
Miss sveta

1951. godine u Londonu je održano prvo takmičenje za Miss sveta. Pobedila je na takmičenju tadašnja Mis Švedske. Mis sveta jeste najstariji međunarodni i svetski izbor lepote.
1951. godine ga je u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovao Erik Morli, a od njegove smrti 2000. godine Morlijeva supruga Džulija Morli vrši dužnost kopredsednika takmičenja.

Pobednica ovog velikog takmičenja provodi godinu dana predstavljajući organizaciju Mis sveta ili Mis vorld organization, i dobrotvorne akcije vezane za ovu manifestaciju svečanu. Tradicionalno Mis sveta za vreme svoje vladavine živi u Londonu. Ove godine je naša predstavnica Srpska na izboru za mis sveta Katarina Šulkić sa 18 godina iz Zvečana, ona je ušla u top 20 lepotica i 18. decembra boriće se za lentu najlepše u Vašingtonu. Prvi test za devojke je bila audicija za takmičenje u talentu, a Katarina je kao vokalni solista Kud Kosovski božur iz Kosovske Mitrovice, briljirala svojim glasom a kapela izvođenjem naše tradicionalne pesme Gora ječi.

Okupljeni su osetili emociju koju im je lepotica prenela, pa su je organizatori nakon čestitanja zamolili da objasni o čemu je pevala, a ona im je rekla da tužna pesma govori o stradanju Srba i njenog naroda na pustom bojnom polju odakle dolazi, koje je ostalo bez svog junaka. Gora ječi će se čuti i na takmičarskoj večeri. Katarina je imala i nekoliko intervjua i video predstavljanja u kojima je s ponosom isticala da je sa Kosova i Metohije i da je mnogo srećna što predstavlja najlepšu zemlju Srbiju.

Iskoristiće priliku i da devojkama iz celog sveta objasni kakav je naš narod, gde se nalazi Srbija i sve ih pozove da budu naši gosti. Na finalnoj večeri Katarina će nositi specijalno dizajniranu haljinu Igora Todorovića, kao i još nekoliko njegovih odevnih kombinacija za posebne nastupe, koje su inspirisane detaljima srpske nacionalne nošnje.
Mis sveta se organizuje od 1964. godine. Izbor je jedan od najgledanijih televizijskih prenosa na planeti. U ugovoru stoji da kandidatkinja koja bude proglašena najlepšom narednih dvanaest meseci biće posvećena pre svega i najviše humanitarnom radu.

Spisak pobednica za Mis sveta od 2000. do 2016:

2000 Prijanka Čopra Indija London, Velika Britanija 30. novembar
2001 Agbani Darego Nigerija San Siti, Južna Afrika 16. novembar
2002 Azra Akin Turska London, Velika Britanija 7. decembar
2003 Rozana Dejvison Irska Sanja, Kina 6. decembar
2004 Marija Hulija Mantilja Peru Sanja, Kina 4. decembar
2005 Unur Birna Vilhjalmsdotir Island Sanja, Kina 10. decembar
2006 Tatjana Kučaržova Češka Varšava, Poljska 30. septembar
2007 Žang Zilin Kina Sanja, Kina 1. decembar
2008 Ksenija Sukinova Rusija Johanesburg, Južna Afrika 13. decembar
2009 Kajane Aldorino Gibraltar Johanesburg, Južna Afrika 12. decembar
2010 Aleksandrija Mils Amerika Sanja, Kina 30. oktobar
2011 Ivian Sarkos Venecuela London, Engleska 6. novembar
2012 Ju Venhsia Kina Ordos, Kina 18. avgust
2013 Megan Jang Filipini Bali, Indonezija 28. septembar
2014 Rolen Štraus Južna Afrika London, Ujedinjeno Kraljevstvo 14. decembar
2015 Mireja Lalaguna Rojo Španija Sania, Kina 19. decembar
2016 Stefani del Vale Portoriko Vašington, Amerika 18. decembar

Stefani del Vale iz Portorika krunisana je za mis sveta na izborima koji su održani u Sjedinjenim Američkim Državama. Organizatori izbora za mis sveta razočaraće mušku publiku širom sveta. Po novim pravilima devojke više neće šetati u bikinijima. Posle 63 godine održavanja izbora za mis sveta, od 2015. godine nećemo više moći da uživamo u zanosnim telima svetskih lepotica. Organizatori su rešili da devojke više ne poziraju u kupaćim kostimima.

Organizatori ne žele da mis sveta predstavljaju samo kostimi, i nije samo reč o takmičenju lepote već o lepoti sa svrhom. Ovo nije prvi put da se ovo pitanje provlači jer mnoge organizacije smatraju pogrešnim ovako predstavljanje žena. Kris Vilmer i Džulija Morli su u ime organizacije najavili da će misice ubuduće nositi odeću za plažu i skromnije kostime.
Ideja je da izbor za mis sveta postane modni događaj, a nikako bikini šou. Ovom odlukom čini se i ustupak muslimanskim zemljama, čija se vera protivi prikazivanju obnaženog ženskog tela. Ove godine Stefani del Vale iz Portorika je krunisana za mis sveta i biće posvećena humanitarnom radu, prva pratilja je lepotica iz Dominikanske Republike, a druga iz Indonezije, Stefani je studentkinja, ima devetnaest godina, i govori španski, engleski i francuski.

Ona je druga devojka iz Portorika koja je ponela laskavu titulu najlepše žene na svetu. Njoj je krunu predala prošlogodišnja pobednica izbora Mireija Lalaguna, iz Španije. Na ovogodišnjem izboru učestvovale su lepotice iz preko sto zemalja.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Kurir, 16.Dec.2017, 09:06

MISICA POBEGLA IZ DOMOVINE: Lepotica iz Iraka emigrirala u SAD zbog selfija sa koleginicom iz Izraela

MISICA POBEGLA IZ DOMOVINE: Lepotica iz Iraka emigrirala u SAD zbog selfija sa koleginicom iz Izraela

Devojka koja je predstavlja Irak na izboru za Mis sveta bila je prinuđena da emigrira iz otadžbine zbog selfija koji je podelila na Instagramu.

Detaljnije >>


Izvor: Scandal.rs, 13.Dec.2017, 13:21

Zorica Marković o Luni Đogani: Kija je za nju mis sveta!

Pevačica Zorica Marković nije birala reči dok je pričala o Luni. Na skandalozan način je izvređala Đoganijevu za koju je rekla da voli samo zauzete muškarce i da je bruka i dno dna. “Ono što Luna radi...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 07.Dec.2017, 06:46

IZBOR ZA MIS SRBIJE ČESTO PRATE KONTROVERZE Naša aktuelna misica otkrila ŠTA JE URADILA ne bi li pobedila, a verujemo da će ovo priznanje RAZBESNETI mnoge

Ivana Trišić je pre dva meseca proglašena za najlepšu devojku iz Srbije, a predstavljaće našu zemlju na izboru za Mis sveta, čemu se i te kako raduje.. Izbori za naše misice često prate kontroverze, a neretko se polemiše da li su devojke bile dobar odabir i da li je neka druga takmičarka bila lepša, zgodnija, obrazovanija itd. Sada je aktuelna Mis Srbije izjavila da su je savetovali da radi na svom izgledu, ukoliko želi dobar rezultat u finalu domaćeg izbora.

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 02.Dec.2017, 15:49

(FOTO) LEPA ANDREA JE NAJČUDNIJA ŽENA FUDBALERA: Supruga golmana Kostarike Kejlora Navasa odbila ponudu koja devojkama širom sveta otvara vrata slave!

(FOTO) LEPA ANDREA JE NAJČUDNIJA ŽENA FUDBALERA: Supruga golmana Kostarike Kejlora Navasa odbila ponudu koja devojkama širom sveta otvara vrata slave!

Andrea Salas je bivša mis Kostarike, a gde god da se pojavi nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 28.Nov.2017, 15:17

IZA OSMEHA SE KRIJE VELIKA TUGA Pobedila je na takmičenju za najlepšu ženu sveta, ali njen život je daleko od GLAMURA I SJAJA

Pre nekoliko dana proglašena je za najlepšu ženu na svetu. Ima 22 godine i pre pobede na izboru za Miss Universe, pobedila je takmičenju za lepoticu Južnoafrike Republike.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 26.Nov.2017, 12:43

NISI BAŠ MORALA Jedna od najlepših žena na planeti donela odluku koja je OSTAVILA BEZ TEKSTA mnoge ljude širom sveta

NISI BAŠ MORALA Jedna od najlepših žena na planeti donela odluku koja je OSTAVILA BEZ TEKSTA mnoge ljude širom sveta

Ona važi za jednu od najlepših žena na svetu. Ta titula joj je dodeljivana i nekoliko puta iako nije bila deo nijednog zvaničnog izbora za mis. Ipak, nema ko nije makar jednom pohvalio izgled Alesandre Ambrosio.. Popularni Viktorijin anđeo stavila je tačku na bavljenje modom za potrebe ovog poznatog brenda. Sa njima je uradila skoro 20 revija, a njena odluka je iznenadila mnoge budući da ima 36 godina i da je bila jedna od najzapaženijih...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 24.Nov.2017, 02:55

Zašto Srpkinje ne pobeđuju na izborima lepote?

Zašto Srpkinje ne pobeđuju na izborima lepote?

Izbori za Mis sveta se množe, a naše devojke nikako da zablistaju na ovim takmičenjima. Ove godine je na izboru za najlepšu devojku planete 2016. u SAD pobedila Stefani del Vale iz Portorika, a naša predstavnica Katarina Šulkić nije uspela da se plasira ni u prvih 20. I niko se u Srbiji nije iznenadio. To je tako, kažu mnogi. Da li svetu zaista nije primamljiva lepota naših devojaka ili mi ne umemo da odaberemo prave predstavnice? Na polju lepote je teško biti objektivan pa oštro presuditi,...

Detaljnije >>