Miss sveta
Miss sveta

1951. godine u Londonu je održano prvo takmičenje za Miss sveta. Pobedila je na takmičenju tadašnja Mis Švedske. Mis sveta jeste najstariji međunarodni i svetski izbor lepote.
1951. godine ga je u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovao Erik Morli, a od njegove smrti 2000. godine Morlijeva supruga Džulija Morli vrši dužnost kopredsednika takmičenja.

Pobednica ovog velikog takmičenja provodi godinu dana predstavljajući organizaciju Mis sveta ili Mis vorld organization, i dobrotvorne akcije vezane za ovu manifestaciju svečanu. Tradicionalno Mis sveta za vreme svoje vladavine živi u Londonu. Ove godine je naša predstavnica Srpska na izboru za mis sveta Katarina Šulkić sa 18 godina iz Zvečana, ona je ušla u top 20 lepotica i 18. decembra boriće se za lentu najlepše u Vašingtonu. Prvi test za devojke je bila audicija za takmičenje u talentu, a Katarina je kao vokalni solista Kud Kosovski božur iz Kosovske Mitrovice, briljirala svojim glasom a kapela izvođenjem naše tradicionalne pesme Gora ječi.

Okupljeni su osetili emociju koju im je lepotica prenela, pa su je organizatori nakon čestitanja zamolili da objasni o čemu je pevala, a ona im je rekla da tužna pesma govori o stradanju Srba i njenog naroda na pustom bojnom polju odakle dolazi, koje je ostalo bez svog junaka. Gora ječi će se čuti i na takmičarskoj večeri. Katarina je imala i nekoliko intervjua i video predstavljanja u kojima je s ponosom isticala da je sa Kosova i Metohije i da je mnogo srećna što predstavlja najlepšu zemlju Srbiju.

Iskoristiće priliku i da devojkama iz celog sveta objasni kakav je naš narod, gde se nalazi Srbija i sve ih pozove da budu naši gosti. Na finalnoj večeri Katarina će nositi specijalno dizajniranu haljinu Igora Todorovića, kao i još nekoliko njegovih odevnih kombinacija za posebne nastupe, koje su inspirisane detaljima srpske nacionalne nošnje.
Mis sveta se organizuje od 1964. godine. Izbor je jedan od najgledanijih televizijskih prenosa na planeti. U ugovoru stoji da kandidatkinja koja bude proglašena najlepšom narednih dvanaest meseci biće posvećena pre svega i najviše humanitarnom radu.

Spisak pobednica za Mis sveta od 2000. do 2016:

2000 Prijanka Čopra Indija London, Velika Britanija 30. novembar
2001 Agbani Darego Nigerija San Siti, Južna Afrika 16. novembar
2002 Azra Akin Turska London, Velika Britanija 7. decembar
2003 Rozana Dejvison Irska Sanja, Kina 6. decembar
2004 Marija Hulija Mantilja Peru Sanja, Kina 4. decembar
2005 Unur Birna Vilhjalmsdotir Island Sanja, Kina 10. decembar
2006 Tatjana Kučaržova Češka Varšava, Poljska 30. septembar
2007 Žang Zilin Kina Sanja, Kina 1. decembar
2008 Ksenija Sukinova Rusija Johanesburg, Južna Afrika 13. decembar
2009 Kajane Aldorino Gibraltar Johanesburg, Južna Afrika 12. decembar
2010 Aleksandrija Mils Amerika Sanja, Kina 30. oktobar
2011 Ivian Sarkos Venecuela London, Engleska 6. novembar
2012 Ju Venhsia Kina Ordos, Kina 18. avgust
2013 Megan Jang Filipini Bali, Indonezija 28. septembar
2014 Rolen Štraus Južna Afrika London, Ujedinjeno Kraljevstvo 14. decembar
2015 Mireja Lalaguna Rojo Španija Sania, Kina 19. decembar
2016 Stefani del Vale Portoriko Vašington, Amerika 18. decembar

Stefani del Vale iz Portorika krunisana je za mis sveta na izborima koji su održani u Sjedinjenim Američkim Državama. Organizatori izbora za mis sveta razočaraće mušku publiku širom sveta. Po novim pravilima devojke više neće šetati u bikinijima. Posle 63 godine održavanja izbora za mis sveta, od 2015. godine nećemo više moći da uživamo u zanosnim telima svetskih lepotica. Organizatori su rešili da devojke više ne poziraju u kupaćim kostimima.

Organizatori ne žele da mis sveta predstavljaju samo kostimi, i nije samo reč o takmičenju lepote već o lepoti sa svrhom. Ovo nije prvi put da se ovo pitanje provlači jer mnoge organizacije smatraju pogrešnim ovako predstavljanje žena. Kris Vilmer i Džulija Morli su u ime organizacije najavili da će misice ubuduće nositi odeću za plažu i skromnije kostime.
Ideja je da izbor za mis sveta postane modni događaj, a nikako bikini šou. Ovom odlukom čini se i ustupak muslimanskim zemljama, čija se vera protivi prikazivanju obnaženog ženskog tela. Ove godine Stefani del Vale iz Portorika je krunisana za mis sveta i biće posvećena humanitarnom radu, prva pratilja je lepotica iz Dominikanske Republike, a druga iz Indonezije, Stefani je studentkinja, ima devetnaest godina, i govori španski, engleski i francuski.

Ona je druga devojka iz Portorika koja je ponela laskavu titulu najlepše žene na svetu. Njoj je krunu predala prošlogodišnja pobednica izbora Mireija Lalaguna, iz Španije. Na ovogodišnjem izboru učestvovale su lepotice iz preko sto zemalja.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 12:13

Meksikanka je nova Mis sveta FOTO

Meksikanka je nova Mis sveta FOTO

Na Floridi je održan prestižni izbor lepote pod imenom Mis univerzuma 2020 i ovogodišnja pobednica je 26-godišnja Meksikanka Andrea Meza.. Andrea je po zanimanju inženjerka, fokusirana je na borbu za ženska prava i usko sarađuje s organizacijama koje se bore protiv nasilja. Obožavateljka je ekstremnih sportova. Nakon preliminarnog predtakmičenja održanog dva dana pre samog finala, odlučeno je da među 21 najlepšu ulaze devojke iz Argentine, Australije,...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 19:01

Srpkinja je na izboru za Mis sveta bila šesta, u Velikom bratu je ZAVELA VODITELJA, a DANAS JE ŠMINKERKA!

Srpkinja je na izboru za Mis sveta bila šesta, u Velikom bratu je ZAVELA VODITELJA, a DANAS JE ŠMINKERKA!

Postigla brojne uspehe.. Manekenka Tijana Stajšić titulu mis Jugoslavije ponela je 2002. godine, pa je tadašnju državu predstavljala na izboru za Mis sveta, gde je zauzela šesto mesto. Tijana je rođena u Somboru i u tinejdžerskim danima je počela da se bavi manekenstvom i postigla brojne uspehe. Godine 2009. učestvovala...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 13:48

Slavne, brzopotezne veridbe: Njima nije trebalo mnogo vremena za razmišljanje

Slavne, brzopotezne veridbe: Njima nije trebalo mnogo vremena za razmišljanje

U Holivudu nekad nema previše čekanja. Mnogi poznati su se verili već nakon nekoliko nedelja veze. Pogledajte ko od njih nije gubio vreme na razmišljanje ali i ko je od njih opstao.. 1. Prijanka Čopra i Nik Džonas. Poznati par verio se samo dva meseca nakon što su počeli da izlaze. Upoznali su se na Met gala večeri, ubrzo posle toga počeli su da se zabavljaju, a samo mesec dana kasnije nekadašnja mis sveta upoznala je porodicu svog 10 godina mlađeg dečka....

Detaljnije >>

Izvor: Tracara.com, 09.Apr.2021, 12:01

Incident uživo: Miss sveta skinula krunu s glave pobednice, odmah uhapšena

Incident uživo: Miss sveta skinula krunu s glave pobednice, odmah uhapšena

Aktuelna Miss sveta, šrilankanska kraljica lepote Caroline Jurie, puštena je iz pritvora uz kauciju nakon incidenta na izboru Miss Šri Lanke tokom vikenda, rekao je portparol policije. Ovogodišnja pobednica izbora za Miss Šri Lanke Pushpika De Silva podnela je prijavu protiv Jurie, prema izveštajima lokalnih medija, nakon što joj je Juri na silu skinula krunu rekavši...

Detaljnije >>

Izvor: N1 televizija, 08.Apr.2021, 20:23

Incident na izboru za Miss Šri Lanke, Miss sveta skinula krunu s glave pobednice

Aktuelna Miss sveta, šrilankanska kraljica lepote Kerolajn Juri, puštena je iz pritvora uz kauciju nakon incidenta na izboru Miss Šri Lanke tokom vikenda, rekao je portparol policije.

Detaljnije >>

Izvor: 011vodič.com, 08.Apr.2021

Ima troje dece i druži se sa svetskim facama!

Ima troje dece i druži se sa svetskim facama!

Foto: Printscreen Youtube Ana Šargić se lepotom i šarmom i te kako istakla na izboru za najlepšu ženu sveta pre 19 godina, kada je ušla u top 15 kao poslednja misica SR Jugoslavije. Izbor je tada bio održan u Ujedinjenom Kraljevstvu, a isti joj je otvorio mnoga vrata u modelingu. – Sa 19 godina sam postala poslednja Mis Jugoslavije, 2002. godine i predstavljala sam nas na izboru za Mis sveta u Londonu. Na izboru je bilo preko 110 lepotica iz celog sveta, a ja sam uspela da se probijem...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 07.Apr.2021, 07:02

POSLEDNJA MIS JUGOSLAVIJE DANAS ŽIVI U DUBAIJU Sa zgodnim mužem ima troje dece, a evo kako joj izgleda život

Ana Šargić se lepotom i šarmom i te kako istakla na izboru za najlepšu ženu sveta pre 19 godina, kada je ušla u top 15 kao poslednja misica SR Jugoslavije.

Detaljnije >>