Miss sveta
Miss sveta

1951. godine u Londonu je održano prvo takmičenje za Miss sveta. Pobedila je na takmičenju tadašnja Mis Švedske. Mis sveta jeste najstariji međunarodni i svetski izbor lepote.
1951. godine ga je u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovao Erik Morli, a od njegove smrti 2000. godine Morlijeva supruga Džulija Morli vrši dužnost kopredsednika takmičenja.

Pobednica ovog velikog takmičenja provodi godinu dana predstavljajući organizaciju Mis sveta ili Mis vorld organization, i dobrotvorne akcije vezane za ovu manifestaciju svečanu. Tradicionalno Mis sveta za vreme svoje vladavine živi u Londonu. Ove godine je naša predstavnica Srpska na izboru za mis sveta Katarina Šulkić sa 18 godina iz Zvečana, ona je ušla u top 20 lepotica i 18. decembra boriće se za lentu najlepše u Vašingtonu. Prvi test za devojke je bila audicija za takmičenje u talentu, a Katarina je kao vokalni solista Kud Kosovski božur iz Kosovske Mitrovice, briljirala svojim glasom a kapela izvođenjem naše tradicionalne pesme Gora ječi.

Okupljeni su osetili emociju koju im je lepotica prenela, pa su je organizatori nakon čestitanja zamolili da objasni o čemu je pevala, a ona im je rekla da tužna pesma govori o stradanju Srba i njenog naroda na pustom bojnom polju odakle dolazi, koje je ostalo bez svog junaka. Gora ječi će se čuti i na takmičarskoj večeri. Katarina je imala i nekoliko intervjua i video predstavljanja u kojima je s ponosom isticala da je sa Kosova i Metohije i da je mnogo srećna što predstavlja najlepšu zemlju Srbiju.

Iskoristiće priliku i da devojkama iz celog sveta objasni kakav je naš narod, gde se nalazi Srbija i sve ih pozove da budu naši gosti. Na finalnoj večeri Katarina će nositi specijalno dizajniranu haljinu Igora Todorovića, kao i još nekoliko njegovih odevnih kombinacija za posebne nastupe, koje su inspirisane detaljima srpske nacionalne nošnje.
Mis sveta se organizuje od 1964. godine. Izbor je jedan od najgledanijih televizijskih prenosa na planeti. U ugovoru stoji da kandidatkinja koja bude proglašena najlepšom narednih dvanaest meseci biće posvećena pre svega i najviše humanitarnom radu.

Spisak pobednica za Mis sveta od 2000. do 2016:

2000 Prijanka Čopra Indija London, Velika Britanija 30. novembar
2001 Agbani Darego Nigerija San Siti, Južna Afrika 16. novembar
2002 Azra Akin Turska London, Velika Britanija 7. decembar
2003 Rozana Dejvison Irska Sanja, Kina 6. decembar
2004 Marija Hulija Mantilja Peru Sanja, Kina 4. decembar
2005 Unur Birna Vilhjalmsdotir Island Sanja, Kina 10. decembar
2006 Tatjana Kučaržova Češka Varšava, Poljska 30. septembar
2007 Žang Zilin Kina Sanja, Kina 1. decembar
2008 Ksenija Sukinova Rusija Johanesburg, Južna Afrika 13. decembar
2009 Kajane Aldorino Gibraltar Johanesburg, Južna Afrika 12. decembar
2010 Aleksandrija Mils Amerika Sanja, Kina 30. oktobar
2011 Ivian Sarkos Venecuela London, Engleska 6. novembar
2012 Ju Venhsia Kina Ordos, Kina 18. avgust
2013 Megan Jang Filipini Bali, Indonezija 28. septembar
2014 Rolen Štraus Južna Afrika London, Ujedinjeno Kraljevstvo 14. decembar
2015 Mireja Lalaguna Rojo Španija Sania, Kina 19. decembar
2016 Stefani del Vale Portoriko Vašington, Amerika 18. decembar

Stefani del Vale iz Portorika krunisana je za mis sveta na izborima koji su održani u Sjedinjenim Američkim Državama. Organizatori izbora za mis sveta razočaraće mušku publiku širom sveta. Po novim pravilima devojke više neće šetati u bikinijima. Posle 63 godine održavanja izbora za mis sveta, od 2015. godine nećemo više moći da uživamo u zanosnim telima svetskih lepotica. Organizatori su rešili da devojke više ne poziraju u kupaćim kostimima.

Organizatori ne žele da mis sveta predstavljaju samo kostimi, i nije samo reč o takmičenju lepote već o lepoti sa svrhom. Ovo nije prvi put da se ovo pitanje provlači jer mnoge organizacije smatraju pogrešnim ovako predstavljanje žena. Kris Vilmer i Džulija Morli su u ime organizacije najavili da će misice ubuduće nositi odeću za plažu i skromnije kostime.
Ideja je da izbor za mis sveta postane modni događaj, a nikako bikini šou. Ovom odlukom čini se i ustupak muslimanskim zemljama, čija se vera protivi prikazivanju obnaženog ženskog tela. Ove godine Stefani del Vale iz Portorika je krunisana za mis sveta i biće posvećena humanitarnom radu, prva pratilja je lepotica iz Dominikanske Republike, a druga iz Indonezije, Stefani je studentkinja, ima devetnaest godina, i govori španski, engleski i francuski.

Ona je druga devojka iz Portorika koja je ponela laskavu titulu najlepše žene na svetu. Njoj je krunu predala prošlogodišnja pobednica izbora Mireija Lalaguna, iz Španije. Na ovogodišnjem izboru učestvovale su lepotice iz preko sto zemalja.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 03.Maj.2018, 07:41

Sećate li se Bernarde? Predstavnici Jugoslavije za dlaku izmakla titula MIS SVETA zbog ŠOKANTNOG razloga (VIDEO)

Muškarci su širom regiona uzdisali za njenim oblinama, a malo ko je očekivao da će na svetskom izboru za najlepšu devojku proći onako kako je prošla. Šta...

Detaljnije >>


Izvor: Blic, 09.Apr.2018, 13:49

ŠIŠ-MIŠ BOMBE I DELFINI-VOJNICI Ovo su NAJČUDNIJA oružja vojski širom sveta (FOTO)

Danas postoje oružja kakva su nekada zamišljali tvorci naučnofantastičnih priča. Međutim, vojni naučnici...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 20.Mar.2018, 13:42

(FOTO) NAJBOLJA GUZA SVETA TUŽILA RONALDA: Ostavila je najboljeg fudbalera današnjice zbog druge devojke, a onda je Portugalac od njenog života napravio PAKAO!

(FOTO) NAJBOLJA GUZA SVETA TUŽILA RONALDA: Ostavila je najboljeg fudbalera današnjice zbog druge devojke, a onda je Portugalac od njenog života napravio PAKAO!

Ima neka tajna veza između vlasnica najboljih guza sveta i najboljih fudbalera sveta. Bivša Mis Bum Bum Suzi Kortez stalno...

Detaljnije >>

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2018, 09:27

Srpska lepota osvaja svet

Srpska lepota osvaja svet

Srpkinja Tamara Jemuović, koja je rođena u Torontu, najlepša je devojka Kanade. Već 14 godina godina takmiči se na izborima za mis, uvek je među deset najlepših devojaka, a 2014. godine predstavljala je Kanadu na Izboru za mis sveta. Iako je odrasla u Torontu, Tamara je vezana za Srbiju i ističe da je ponosna Srpkinja.. - Obožavam svoje poreklo. Mama je rodom iz Trstenika kod Kruševca, a tata je iz Raške blizu Boljevca na Ibru. Išla sam u srpsku školu, idem u crkvu,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 06.Mar.2018, 16:57

Upoznajte mis Kanade! Sluša CECU I SANDRU AFRIKU, igra kolo, a tablice na njenim kolima SVE GOVORE

Već 14 godina se takmiči za izborima za mis. Ova lepotica od rođenja živi u Torontu, a 2014. godine je predstavljala tu državu na izboru za mis Sveta. Njeno ime je Tamara Jemuović.

Detaljnije >>

Izvor: B92, 06.Mar.2018

Najlepša Kanađanka i bivša Mis sveta ponosna na srpsko poreklo

Najlepša Kanađanka i bivša Mis sveta ponosna na srpsko poreklo

Tamara Jemuović je iz Baljevca, malog mesta na Ibru. Međutim, ona je najepša devojka jedne od najvećih zemalja na svetu. Emisija „Eksploziv“...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 26.Feb.2018, 21:09

CELA JUGA JE BILA OPSEDNUTA NJENOM LEPOTOM: Zdravko Šotra joj je ukrao srce, rodila mu je sina a onda popila lekove i umrla!

CELA JUGA JE BILA OPSEDNUTA NJENOM LEPOTOM: Zdravko Šotra joj je ukrao srce, rodila mu je sina a onda popila lekove i umrla!

Davne 1966. godine cela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslavenka ponela titulu jedne od najlepših na izboru za Mis sveta u Londonu,...

Detaljnije >>