Miss sveta
Miss sveta

1951. godine u Londonu je održano prvo takmičenje za Miss sveta. Pobedila je na takmičenju tadašnja Mis Švedske. Mis sveta jeste najstariji međunarodni i svetski izbor lepote.
1951. godine ga je u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovao Erik Morli, a od njegove smrti 2000. godine Morlijeva supruga Džulija Morli vrši dužnost kopredsednika takmičenja.

Pobednica ovog velikog takmičenja provodi godinu dana predstavljajući organizaciju Mis sveta ili Mis vorld organization, i dobrotvorne akcije vezane za ovu manifestaciju svečanu. Tradicionalno Mis sveta za vreme svoje vladavine živi u Londonu. Ove godine je naša predstavnica Srpska na izboru za mis sveta Katarina Šulkić sa 18 godina iz Zvečana, ona je ušla u top 20 lepotica i 18. decembra boriće se za lentu najlepše u Vašingtonu. Prvi test za devojke je bila audicija za takmičenje u talentu, a Katarina je kao vokalni solista Kud Kosovski božur iz Kosovske Mitrovice, briljirala svojim glasom a kapela izvođenjem naše tradicionalne pesme Gora ječi.

Okupljeni su osetili emociju koju im je lepotica prenela, pa su je organizatori nakon čestitanja zamolili da objasni o čemu je pevala, a ona im je rekla da tužna pesma govori o stradanju Srba i njenog naroda na pustom bojnom polju odakle dolazi, koje je ostalo bez svog junaka. Gora ječi će se čuti i na takmičarskoj večeri. Katarina je imala i nekoliko intervjua i video predstavljanja u kojima je s ponosom isticala da je sa Kosova i Metohije i da je mnogo srećna što predstavlja najlepšu zemlju Srbiju.

Iskoristiće priliku i da devojkama iz celog sveta objasni kakav je naš narod, gde se nalazi Srbija i sve ih pozove da budu naši gosti. Na finalnoj večeri Katarina će nositi specijalno dizajniranu haljinu Igora Todorovića, kao i još nekoliko njegovih odevnih kombinacija za posebne nastupe, koje su inspirisane detaljima srpske nacionalne nošnje.
Mis sveta se organizuje od 1964. godine. Izbor je jedan od najgledanijih televizijskih prenosa na planeti. U ugovoru stoji da kandidatkinja koja bude proglašena najlepšom narednih dvanaest meseci biće posvećena pre svega i najviše humanitarnom radu.

Spisak pobednica za Mis sveta od 2000. do 2016:

2000 Prijanka Čopra Indija London, Velika Britanija 30. novembar
2001 Agbani Darego Nigerija San Siti, Južna Afrika 16. novembar
2002 Azra Akin Turska London, Velika Britanija 7. decembar
2003 Rozana Dejvison Irska Sanja, Kina 6. decembar
2004 Marija Hulija Mantilja Peru Sanja, Kina 4. decembar
2005 Unur Birna Vilhjalmsdotir Island Sanja, Kina 10. decembar
2006 Tatjana Kučaržova Češka Varšava, Poljska 30. septembar
2007 Žang Zilin Kina Sanja, Kina 1. decembar
2008 Ksenija Sukinova Rusija Johanesburg, Južna Afrika 13. decembar
2009 Kajane Aldorino Gibraltar Johanesburg, Južna Afrika 12. decembar
2010 Aleksandrija Mils Amerika Sanja, Kina 30. oktobar
2011 Ivian Sarkos Venecuela London, Engleska 6. novembar
2012 Ju Venhsia Kina Ordos, Kina 18. avgust
2013 Megan Jang Filipini Bali, Indonezija 28. septembar
2014 Rolen Štraus Južna Afrika London, Ujedinjeno Kraljevstvo 14. decembar
2015 Mireja Lalaguna Rojo Španija Sania, Kina 19. decembar
2016 Stefani del Vale Portoriko Vašington, Amerika 18. decembar

Stefani del Vale iz Portorika krunisana je za mis sveta na izborima koji su održani u Sjedinjenim Američkim Državama. Organizatori izbora za mis sveta razočaraće mušku publiku širom sveta. Po novim pravilima devojke više neće šetati u bikinijima. Posle 63 godine održavanja izbora za mis sveta, od 2015. godine nećemo više moći da uživamo u zanosnim telima svetskih lepotica. Organizatori su rešili da devojke više ne poziraju u kupaćim kostimima.

Organizatori ne žele da mis sveta predstavljaju samo kostimi, i nije samo reč o takmičenju lepote već o lepoti sa svrhom. Ovo nije prvi put da se ovo pitanje provlači jer mnoge organizacije smatraju pogrešnim ovako predstavljanje žena. Kris Vilmer i Džulija Morli su u ime organizacije najavili da će misice ubuduće nositi odeću za plažu i skromnije kostime.
Ideja je da izbor za mis sveta postane modni događaj, a nikako bikini šou. Ovom odlukom čini se i ustupak muslimanskim zemljama, čija se vera protivi prikazivanju obnaženog ženskog tela. Ove godine Stefani del Vale iz Portorika je krunisana za mis sveta i biće posvećena humanitarnom radu, prva pratilja je lepotica iz Dominikanske Republike, a druga iz Indonezije, Stefani je studentkinja, ima devetnaest godina, i govori španski, engleski i francuski.

Ona je druga devojka iz Portorika koja je ponela laskavu titulu najlepše žene na svetu. Njoj je krunu predala prošlogodišnja pobednica izbora Mireija Lalaguna, iz Španije. Na ovogodišnjem izboru učestvovale su lepotice iz preko sto zemalja.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 27.Apr.2020, 11:53

Bila je mis Jugoslavije, proslavila je reklama sa GOLIM GRUDIMA, a danas ima 57 godina i ZATEGNUTA JE KAO PRAĆKA

Lepa Splićanka Ana Saso je 1982. godine ponela je titulu mis Jugoslavije, a na izboru za mis sveta ušla je među 15 najlepših.

Detaljnije >>


Izvor: Večernje novosti, 06.Apr.2020, 20:52

Misica krunu zamenila stetoskopom: Lepa doktorka nije mogla da putuje svetom dok joj sunarodnike kosi korona (FOTO)

Misica krunu zamenila stetoskopom: Lepa doktorka nije mogla da putuje svetom dok joj sunarodnike kosi korona (FOTO)

Egleskinja, poreklom iz Indije nije mogla da drži kruru na glavi dok ljudi umiru MIS Engleske za prošlu godinu se vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi, kao doktorka, pomogla svojoj zemlji u borbi sa virusom korona.Baša Mukerdži (24) je napravila pauzu na početku svoje karijere kako bi u decmbru učestvovasla na izboru za Mis sveta. Čak je planirala da se posveti humanitarnom radu sve do avgusta, imajući u vidu da je ambasador mnogih dobrotvornih organizacija.- Pozvana...

Detaljnije >>

Izvor: Danas, 08.Mar.2020, 00:41

Održan izbor za transrodnu mis sveta (FOTO)

Održan izbor za transrodnu mis sveta (FOTO)

Na Tajlandu je večeras održan izbor za transrodnu mis sveta, a na takmičenju je učestvovala 21 zemlja.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 29.Feb.2020, 12:33

POSTALA JE MIS SVETA, udala se za 11 godina mlađeg kolegu, a PRIJATELJICA Megan Markl joj nije došla na svadbu - razlog nikada nije otkriven

Lepa Indijka Prijanka Čopra, 2000. godine je peoglašena za Mis sveta, nakon čega se otisla u glumačke vode.

Detaljnije >>

Izvor: TehnoMagazin.rs, 21.Jan.2020, 12:34

Pristupačni gejmerski miševi

Ukoliko su vam video igre velika strast, ali budžet ipak ne može da je isprati, nije kraj sveta. Važno je znati na šta da obratite pažnju prilikom traženja dobrog balansa...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2020, 09:27

ATP ADELEJD: Poraz Đerea od Harisa

ATP ADELEJD: Poraz Đerea od Harisa

Južnoafrikanac ide na Karenja Bustu.. Srpski teniser Laslo Ðere poražen je u drugom kolu turnira u Adelajdu od Južnoafrikanca Lojda Džordža Harisa sa 2:0 (7:6, 6:3). Ðere, koji je trenutno 39. teniser sveta, otpor je pružio u prvom setu, dok je 91. igrač na ATP listi rutinski dobio drugi set i posle sat i 44 minuta igre, izborio je plasman u četvrfinale. Harisov naredni rival biće Španac Pablo Karenjo Busta. Turnir u Adelajdu igra se za...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 19.Dec.2019, 15:57

Najlepša žena sveta stiže uskoro u Beograd

Najlepša žena sveta stiže uskoro u Beograd

Prošlo je samo nekoliko dana od pobede Jamajčanke Toni-An Sing (20) na izboru za Mis sveta u Londonu, a već stiže vest da najlepša žena na planeti stiže u Beograd.. "Da , tačno je. Mis sveta Toni-An Sing dolazi u Srbiju u prvoj polovini 2020. godine. Sa njom, naravno, stiže i Julija Moreli, predsednica i vlasnik organizacije Mis sveta, koja sledeće godine slavi 70 godina rada. Počastvovana sam jer sam pre svega i njen višegodisnji prijatelj", rekla nam je Vesna da Vinča,...

Detaljnije >>