Miss sveta
Miss sveta

1951. godine u Londonu je održano prvo takmičenje za Miss sveta. Pobedila je na takmičenju tadašnja Mis Švedske. Mis sveta jeste najstariji međunarodni i svetski izbor lepote.
1951. godine ga je u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovao Erik Morli, a od njegove smrti 2000. godine Morlijeva supruga Džulija Morli vrši dužnost kopredsednika takmičenja.

Pobednica ovog velikog takmičenja provodi godinu dana predstavljajući organizaciju Mis sveta ili Mis vorld organization, i dobrotvorne akcije vezane za ovu manifestaciju svečanu. Tradicionalno Mis sveta za vreme svoje vladavine živi u Londonu. Ove godine je naša predstavnica Srpska na izboru za mis sveta Katarina Šulkić sa 18 godina iz Zvečana, ona je ušla u top 20 lepotica i 18. decembra boriće se za lentu najlepše u Vašingtonu. Prvi test za devojke je bila audicija za takmičenje u talentu, a Katarina je kao vokalni solista Kud Kosovski božur iz Kosovske Mitrovice, briljirala svojim glasom a kapela izvođenjem naše tradicionalne pesme Gora ječi.

Okupljeni su osetili emociju koju im je lepotica prenela, pa su je organizatori nakon čestitanja zamolili da objasni o čemu je pevala, a ona im je rekla da tužna pesma govori o stradanju Srba i njenog naroda na pustom bojnom polju odakle dolazi, koje je ostalo bez svog junaka. Gora ječi će se čuti i na takmičarskoj večeri. Katarina je imala i nekoliko intervjua i video predstavljanja u kojima je s ponosom isticala da je sa Kosova i Metohije i da je mnogo srećna što predstavlja najlepšu zemlju Srbiju.

Iskoristiće priliku i da devojkama iz celog sveta objasni kakav je naš narod, gde se nalazi Srbija i sve ih pozove da budu naši gosti. Na finalnoj večeri Katarina će nositi specijalno dizajniranu haljinu Igora Todorovića, kao i još nekoliko njegovih odevnih kombinacija za posebne nastupe, koje su inspirisane detaljima srpske nacionalne nošnje.
Mis sveta se organizuje od 1964. godine. Izbor je jedan od najgledanijih televizijskih prenosa na planeti. U ugovoru stoji da kandidatkinja koja bude proglašena najlepšom narednih dvanaest meseci biće posvećena pre svega i najviše humanitarnom radu.

Spisak pobednica za Mis sveta od 2000. do 2016:

2000 Prijanka Čopra Indija London, Velika Britanija 30. novembar
2001 Agbani Darego Nigerija San Siti, Južna Afrika 16. novembar
2002 Azra Akin Turska London, Velika Britanija 7. decembar
2003 Rozana Dejvison Irska Sanja, Kina 6. decembar
2004 Marija Hulija Mantilja Peru Sanja, Kina 4. decembar
2005 Unur Birna Vilhjalmsdotir Island Sanja, Kina 10. decembar
2006 Tatjana Kučaržova Češka Varšava, Poljska 30. septembar
2007 Žang Zilin Kina Sanja, Kina 1. decembar
2008 Ksenija Sukinova Rusija Johanesburg, Južna Afrika 13. decembar
2009 Kajane Aldorino Gibraltar Johanesburg, Južna Afrika 12. decembar
2010 Aleksandrija Mils Amerika Sanja, Kina 30. oktobar
2011 Ivian Sarkos Venecuela London, Engleska 6. novembar
2012 Ju Venhsia Kina Ordos, Kina 18. avgust
2013 Megan Jang Filipini Bali, Indonezija 28. septembar
2014 Rolen Štraus Južna Afrika London, Ujedinjeno Kraljevstvo 14. decembar
2015 Mireja Lalaguna Rojo Španija Sania, Kina 19. decembar
2016 Stefani del Vale Portoriko Vašington, Amerika 18. decembar

Stefani del Vale iz Portorika krunisana je za mis sveta na izborima koji su održani u Sjedinjenim Američkim Državama. Organizatori izbora za mis sveta razočaraće mušku publiku širom sveta. Po novim pravilima devojke više neće šetati u bikinijima. Posle 63 godine održavanja izbora za mis sveta, od 2015. godine nećemo više moći da uživamo u zanosnim telima svetskih lepotica. Organizatori su rešili da devojke više ne poziraju u kupaćim kostimima.

Organizatori ne žele da mis sveta predstavljaju samo kostimi, i nije samo reč o takmičenju lepote već o lepoti sa svrhom. Ovo nije prvi put da se ovo pitanje provlači jer mnoge organizacije smatraju pogrešnim ovako predstavljanje žena. Kris Vilmer i Džulija Morli su u ime organizacije najavili da će misice ubuduće nositi odeću za plažu i skromnije kostime.
Ideja je da izbor za mis sveta postane modni događaj, a nikako bikini šou. Ovom odlukom čini se i ustupak muslimanskim zemljama, čija se vera protivi prikazivanju obnaženog ženskog tela. Ove godine Stefani del Vale iz Portorika je krunisana za mis sveta i biće posvećena humanitarnom radu, prva pratilja je lepotica iz Dominikanske Republike, a druga iz Indonezije, Stefani je studentkinja, ima devetnaest godina, i govori španski, engleski i francuski.

Ona je druga devojka iz Portorika koja je ponela laskavu titulu najlepše žene na svetu. Njoj je krunu predala prošlogodišnja pobednica izbora Mireija Lalaguna, iz Španije. Na ovogodišnjem izboru učestvovale su lepotice iz preko sto zemalja.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 19.Apr.2019, 11:03

ŠOKIRALA GOLIM GRUDIMA Bila je najlepša žena u bivšoj Jugi, dva puta se udavala, SRAMNO SU JE VARALI, a pogledajte je danas u šestoj deceniji

Prelepa Splićanka 1982. godine ponela je titulu mis Jugoslavije, a na izboru za mis sveta, Ana Sasso je ušla među 15 najlepših. Radila je kao manekenka širom sveta,...

Detaljnije >>


Izvor: Blic, 26.Mar.2019, 15:46

LJUDI GLEDAJU I ODMAHUJU GLAVOM Bila je čak i mis sveta, a evo kako zaista izgleda glumica KADA SE SKINE I BEZ TRUNKE ŠMINKE

Ona je bila mis sveta 2000, a nakon toga je postala i glumica. nedavno se udala za poznatog muzičara, a malo ko je imao prilike da je vidi u kupaćem kostimu, opuštenu i nenašminkanu.

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2019, 16:01

"Plavi čuperak" Vesni Aleksić za knjigu "Sazvežđe violina"

Plavi čuperak Vesni Aleksić za knjigu Sazvežđe violina

Nagradu Plavi čuperak za 2018. godinu dobila je Vesna Aleksić za knjigu "Sazvežđe violina" u izdanju Kreativnog centra.. Roman Vesne Aleksić "Sazvežđe violina" jedan je od četiri ravnopravna dobitnika nagrade Plavi čuperak, koju dodeljuje Međunarodni centar književnosti za decu Zmajeve dečje igre. Podjednak broj glasova dobile su i knjige Lepo živi miš u bioskopu Gorana Novakova, Smešna strana sveta Peđe Trajkovića i Sara i januar za dve devojčice Zorana Penevskog.

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2019, 19:06

Četiri dobitnika nagrade "Plavi čuperak"

Četiri dobitnika nagrade Plavi čuperak

Knjige "Lepo živi miš u bioskopu" Gorana Novakova, "Smešna strana sveta" Peđe Trajkovića, "Sazvežđe violina" Vesne Aleksić i "Sara i januar za dve devojčice" Zorana Penevskog, ravnopravni su dobitnici nagrade "Plavi čuperak".. Međunarodni centar književnosti za decu Zmajeve dečje igre uputio je poziv književnim stvaraocima za decu i stručnoj javnosti da daju svoje...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 14.Mar.2019, 12:22

NJIHOVO VENČANJE JE PRATIO CEO SVET Glumica i 10 godina mlađi pevač okruženi LUKSUZOM, a zbog njegovog poklona će joj ŽENE ZAVIDETI

Prelepa glumica i nekadašnja miss sveta, Prijanka Čopra, udala se za deceniju mlađeg partnera, pevača Nika Džonasa, a njihovo spektakularno venčanje je pratio ceo svet.

Detaljnije >>

Izvor: Tracara.com, 03.Mar.2019, 05:23

Mozzart kladionica objavila kvote za Beoviziju: Dženan najviše šansi za pobedu

Mozzart kladionica objavila kvote za Beoviziju: Dženan najviše šansi za pobedu

Svim poznavaocima muzike i ljubiteljima adrenalina, kompanija Mozzart pruža mogućnost da okušaju sreću igrajući na svoje favorite na festivalu „Beovizija“. Sudeći po proceni njihovih iskusnih bukmejkera, koji su i do sada davali najtačnije prognoze za mnoge muzičke događaje, političke izbore, važne događaje poput susreta svetskih lidera, izbor za Mis sveta ili dobitnike Oskara, najveće šanse da predstavljaju Srbiju na takmičenju za pesmu Evrovizije koje se održava u maju u Tel...

Detaljnije >>

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 13:41

Ono kad ne moraš da "keširaš" manekenke (FOTO,VIDEO)

Ono kad ne moraš da keširaš manekenke (FOTO,VIDEO)

Jer ti u spotu Mis sveta vozi bajs dok Sansa Stark liže lizalicu u kadi... BESPLATNO! Nekadašnja tinejdžerska senzacija, danas "odrasli" pop trio Jonas Brothers, predstavlja novi spot! Klinci su odrasli, pa su za spot "Sucker" angažovali svoje žene i devojku - nekadašnju Mis sveta Prijanku Čopru, glumicu Sofi Tarner odnosno...

Detaljnije >>