Miss sveta
Miss sveta

1951. godine u Londonu je održano prvo takmičenje za Miss sveta. Pobedila je na takmičenju tadašnja Mis Švedske. Mis sveta jeste najstariji međunarodni i svetski izbor lepote.
1951. godine ga je u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovao Erik Morli, a od njegove smrti 2000. godine Morlijeva supruga Džulija Morli vrši dužnost kopredsednika takmičenja.

Pobednica ovog velikog takmičenja provodi godinu dana predstavljajući organizaciju Mis sveta ili Mis vorld organization, i dobrotvorne akcije vezane za ovu manifestaciju svečanu. Tradicionalno Mis sveta za vreme svoje vladavine živi u Londonu. Ove godine je naša predstavnica Srpska na izboru za mis sveta Katarina Šulkić sa 18 godina iz Zvečana, ona je ušla u top 20 lepotica i 18. decembra boriće se za lentu najlepše u Vašingtonu. Prvi test za devojke je bila audicija za takmičenje u talentu, a Katarina je kao vokalni solista Kud Kosovski božur iz Kosovske Mitrovice, briljirala svojim glasom a kapela izvođenjem naše tradicionalne pesme Gora ječi.

Okupljeni su osetili emociju koju im je lepotica prenela, pa su je organizatori nakon čestitanja zamolili da objasni o čemu je pevala, a ona im je rekla da tužna pesma govori o stradanju Srba i njenog naroda na pustom bojnom polju odakle dolazi, koje je ostalo bez svog junaka. Gora ječi će se čuti i na takmičarskoj večeri. Katarina je imala i nekoliko intervjua i video predstavljanja u kojima je s ponosom isticala da je sa Kosova i Metohije i da je mnogo srećna što predstavlja najlepšu zemlju Srbiju.

Iskoristiće priliku i da devojkama iz celog sveta objasni kakav je naš narod, gde se nalazi Srbija i sve ih pozove da budu naši gosti. Na finalnoj večeri Katarina će nositi specijalno dizajniranu haljinu Igora Todorovića, kao i još nekoliko njegovih odevnih kombinacija za posebne nastupe, koje su inspirisane detaljima srpske nacionalne nošnje.
Mis sveta se organizuje od 1964. godine. Izbor je jedan od najgledanijih televizijskih prenosa na planeti. U ugovoru stoji da kandidatkinja koja bude proglašena najlepšom narednih dvanaest meseci biće posvećena pre svega i najviše humanitarnom radu.

Spisak pobednica za Mis sveta od 2000. do 2016:

2000 Prijanka Čopra Indija London, Velika Britanija 30. novembar
2001 Agbani Darego Nigerija San Siti, Južna Afrika 16. novembar
2002 Azra Akin Turska London, Velika Britanija 7. decembar
2003 Rozana Dejvison Irska Sanja, Kina 6. decembar
2004 Marija Hulija Mantilja Peru Sanja, Kina 4. decembar
2005 Unur Birna Vilhjalmsdotir Island Sanja, Kina 10. decembar
2006 Tatjana Kučaržova Češka Varšava, Poljska 30. septembar
2007 Žang Zilin Kina Sanja, Kina 1. decembar
2008 Ksenija Sukinova Rusija Johanesburg, Južna Afrika 13. decembar
2009 Kajane Aldorino Gibraltar Johanesburg, Južna Afrika 12. decembar
2010 Aleksandrija Mils Amerika Sanja, Kina 30. oktobar
2011 Ivian Sarkos Venecuela London, Engleska 6. novembar
2012 Ju Venhsia Kina Ordos, Kina 18. avgust
2013 Megan Jang Filipini Bali, Indonezija 28. septembar
2014 Rolen Štraus Južna Afrika London, Ujedinjeno Kraljevstvo 14. decembar
2015 Mireja Lalaguna Rojo Španija Sania, Kina 19. decembar
2016 Stefani del Vale Portoriko Vašington, Amerika 18. decembar

Stefani del Vale iz Portorika krunisana je za mis sveta na izborima koji su održani u Sjedinjenim Američkim Državama. Organizatori izbora za mis sveta razočaraće mušku publiku širom sveta. Po novim pravilima devojke više neće šetati u bikinijima. Posle 63 godine održavanja izbora za mis sveta, od 2015. godine nećemo više moći da uživamo u zanosnim telima svetskih lepotica. Organizatori su rešili da devojke više ne poziraju u kupaćim kostimima.

Organizatori ne žele da mis sveta predstavljaju samo kostimi, i nije samo reč o takmičenju lepote već o lepoti sa svrhom. Ovo nije prvi put da se ovo pitanje provlači jer mnoge organizacije smatraju pogrešnim ovako predstavljanje žena. Kris Vilmer i Džulija Morli su u ime organizacije najavili da će misice ubuduće nositi odeću za plažu i skromnije kostime.
Ideja je da izbor za mis sveta postane modni događaj, a nikako bikini šou. Ovom odlukom čini se i ustupak muslimanskim zemljama, čija se vera protivi prikazivanju obnaženog ženskog tela. Ove godine Stefani del Vale iz Portorika je krunisana za mis sveta i biće posvećena humanitarnom radu, prva pratilja je lepotica iz Dominikanske Republike, a druga iz Indonezije, Stefani je studentkinja, ima devetnaest godina, i govori španski, engleski i francuski.

Ona je druga devojka iz Portorika koja je ponela laskavu titulu najlepše žene na svetu. Njoj je krunu predala prošlogodišnja pobednica izbora Mireija Lalaguna, iz Španije. Na ovogodišnjem izboru učestvovale su lepotice iz preko sto zemalja.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Tracara.com, 18.Nov.2018, 09:28

Olivia Culpo u riskantnoj haljini na crvenom tepihu CMA

Olivia Culpo u riskantnoj haljini na crvenom tepihu CMA

Olivia Culpo, bivša Miss Universe i jedna od najlepših žena sveta, prošetala je crvenim tepihom pre dodele kantri muzičkih nagrada CMA, koje su se po 53. održale u Nešvilu.  Zgodna 26-godišnjakinja odlučila se za ovaj događaj za vrlo hrabro izdanje koje je otkrilo njenu savršenu figuru. Tamnokosa lepotica je bila među najzapaženijim zvanicama na ovom događaju na kojem nije manjkalo poznatih lica. Bivša devojka muzičara Nicka Jonasa prodefilovala je crvenim tepihom u izdanju zbog...

Detaljnije >>


Izvor: Kurir, 12.Nov.2018, 11:56

HRVATI BESNI ZBOG STAJLINGA SVOJE MISICE! PLJUŠTE NEGATIVNI KOMENTARI: Pored svih nošnji ona ide u dopi.njaku da nas predstavlja (FOTO)

HRVATI BESNI ZBOG STAJLINGA SVOJE MISICE! PLJUŠTE NEGATIVNI KOMENTARI: Pored svih nošnji ona ide u dopi.njaku da nas predstavlja (FOTO)

Mis Hrvatske za 2018. godinu Ivana Mudnić Dujmina otputovala je pre dva dana u Kinu, gde će se održati izbor za mis sveta.

Detaljnije >>

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2018, 19:08

Ona je osvojila titulu Mis turizma Srbije za 2018.godinu (FOTO)

Ona je osvojila titulu Mis turizma Srbije za 2018.godinu (FOTO)

Ovogodišnji izbor za laskavu titulu najlepše devojke, Miss turizma Srbije za 2018/19.godinu, održan je u prestoničkom Azzaro klubu Jezero, pred počasnim zvanicama iz sveta modelinga i medija.. Pobedničku krunu osvojila je Sara Mitić iz Niša, a nagradu joj je uručila Sara Miletić, prošlogodišnja pobednica koja je u Maleziji osvojila mesto druge pratilje, što je predstavljao istorijski uspeh Srbije u ovom tipu nadmetanja manekenki iz celog sveta. Titulu prve...

Detaljnije >>

Izvor: MozzartSport.com, 09.Nov.2018

Humanitarni tiket u podne: Ivana Trišić tipuje za fondaciju “Budi srećan”

U današnjem “Humanitarnom tiketu u podne” plemeniti kladilac je Ivana Trišić koja je bila  Miss Beograda 2017. godine i Miss Srbije 2017./2018. godine. Ivana uskoro putuje u Kinu...

Detaljnije >>

Izvor: Scandal.rs, 08.Nov.2018, 16:51

Bivša snajka Emine Jahović nikada nije izgledala bolje!

Dina Džanković poslednja je mis Srbije i Crne Gore. Međutim, ona se laksave titule odrekla zarad braka sa košarkašem Mirsadom Turkčanom, rođenim bratom Emine Jahović. Ova lepotica postala je misica 2005. godine. Ali...

Detaljnije >>

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2018, 16:05

U susret izboru najlepše žene sveta: Sara Kalabić produžila ugovor sa Roleksom

U susret izboru najlepše žene sveta: Sara Kalabić produžila ugovor sa Roleksom

Miss Earth Srbije Nina Jovanović i miss Earth Crne Gore Katarina Šećković na izboru za miss Sveta na Filipinima predstavljaju svoje zemlje u najboljem svetlu, a dokaz za to su i osvajanje medalja, zlato za Srbiju i bronza za Crnu Goru na takmičenju za nacionalnu nošnju, a aktulena miss Earth Bosne i Hercegovine Nađa Pepić osvojila je bronzanu medalju na nadmetanju u bikini kostimima.. Misice inače borave na Filipinima 30 dana, od 5. oktobra do 4 .novembra kad će biti...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 23.Okt.2018

Nekadašnja mis sveta želi da izgleda kao poznata starleta?

Nekadašnja mis sveta želi da izgleda kao poznata starleta?

Glumica Prijanka Čopra, mis sveta za 2000. godinu nije odolela novom trendu koji je „zaludeo“ i najpoznatiju starletu Kim Kardašijan.. Na zabavi u Las Vegasu lepa Indijka se pojavila sa novom frizurom i većinu obožavalaca podsetila na Kim Kardašijan. Prijanka je oduvek imala srednju dužinu kose...

Detaljnije >>