Kejsi odbacio navode Vikiliksa

Izvor: Glas javnosti, 27.Okt.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kejsi odbacio navode Vikiliksa

VAŠINGTON - Načelnik generalštaba američke vojske general Džordž Kejsi izjavio je da su SAD pokušale da spreče iračke vlasti da sprovode torturu i odbacio navode sajta Vikiliks da je Vašington zataškavao takve slučajeve nasilja.

"U člancima se navodi da smo mi navodno zatvarali oči pred nasiljem Iračana nad zatvorenicima", rekao je Kejsi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji je bivši komandant međunarondih snaga u Iraku.

"To jednostavno nije tačno", istakao je Kejsi. Prema njegovim rečima, politika SAD oduvek je bila da američki vojnik, kada se suoči sa slučajevima nasilja nad zatvorenicima, mora prvo da ih spreči zatim da obavesti nadređene u američkom i iračkom komandnom lancu.

Vikiliks, sajt koji objavljuje poverljive informacije, objavio je u petak oko 400.000 tajnih dokumentata SAD o ratu u Iraku, sa brojnim detaljima o mučenjima zatvorenika i pogibiji civila.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.