Tri srebra za strelce na SP, Arunovićevoj i olimpijska kvota

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2018, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri srebra za strelce na SP, Arunovićevoj i olimpijska kvota

Sjajan dan za srpsko streljaštvo. Trećeg dana Svetskog prvenstva u korejskom Čangvonu, Zorana Arunović je osvajanjem vicešampionske titule u gađanju vazdušnim pištoljem došla do olimpijske kvote i prva je naša sportistkinja u timu za Igre u Tokiju 2020. godine.

Damir Mikec osvojio je srebro u gađanju malokalibarskim pištoljem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a odličje istog sjaja pripalo mu je i u ekipi sa Duškom Petrovim i Dimitrijem Grgićem.

Četvrto mesta u konkurenciji mešovitih parova, Arunovićevu je samo dodatno motivisalo da u pojedinačnoj konkurenciji dođe do cilja. U kvalifikacijama je imala treći rezultat, da bi se na početku finala, posle nekoliko pogođenih "devetki" našla u opasnosti da prva ispadne. Ipak, tada je krenula sa sjajnim hicima, brzo se probila u gornji deo tabele, a potom u samoj završnici iskoristila kiks Korejke Kim i došla do srebrne medalje, svoje treće na šampionatima Sveta. Zlato je pripalo olimpijskoj šampionki iz Rija, Grkinji, Ani Korakaki.

U neolimpijskoj disciplini, gađanju malokalibarskim pištoljem, Damir Mikec je osvojio prvu medalju na Svetskim prvenstvima. On je bio drugi, iza Indijca Oma Mitarvala, i tako dao veliki doprinos i ekipnom srebru. Zlato je pripalo ekipi Koreje, a bronza Kinezima.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tri srebra i olimpijska kvota za Srbiju na SP u Čangvonu!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2018

Srpski strelci su osvojili tri srebrne medalje trećeg dana 52. svetskog prvenstva u Čangvonu!..Zorana Arunović je se okitila srebrnim odličjem u gađanju vazdušnim pištoljem. Damir Mikec je osvojio drugo mesto malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora (50 metara), a ekipno srebro u ovoj disciplini...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.