Prvi poraz Srbije, Španci zasluženo slavili, sledi Argentina u četvrfinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2019, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi poraz Srbije, Španci zasluženo slavili, sledi Argentina u četvrfinalu

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas od Španije 81:69 ( 20:13, 17:32, 19:22, 13:14) u drugom meču druge faze Svetskog prvenstva u Kini. Španci su ovim trijumfom završili kao prvi u grupi J i sa te pozicije idu u četvrtfinale, dok su izabranici Aleksandra Đorđevića zabeležili prvi poraz i kao drugoplasirana ekipa u grupi nastavljaju takmičenje na SP. Rival Španije u četvfinalu biće Poljska, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će srpski košarkaši za ulazak u polufinale igrati protiv Argentine.

Srbija je za razliku od svih prethodnih mečeva na šampionatu, odigrala u neprepoznatvljivm izdanju, što je rezultiralo prvom neuspehu posle 10 pobeda u pripremnom periodu i četiri trijumfa SP.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović 26 poena i 10 skokova, koji je bio jedni dvocifren.

Po sedam poena dali su Nikola Milutinov i Miroslav Raduljica, a meč je obeležilo i isključnje Nikole Jokića u trećoj četvrtini.

Kod Španaca je najbolji bio Riki Rubuio sa 19 koševa, dok je Viktor Klaver ubacio dva manje.

Srbija će četvfinalni meč sa Argentinom igrati u utorak od 13 sati po srednjeevropskom vremenu.

Tok meča

U poslednjem delu meču Gudurić i Micić promašuju čiste zicere, s druge strane Ljulj ubacuje trojku na isteku napada - 72:58. Imamo samo 13 asistencija. Bogdanović nas drži u meču, smanjili smo na - 9, 74:65. Taman smo se približili, ali Bjelica faulira Klavera koji postiže dva poena i ima slobodno bacanje. Na 2:41 do kraja Jović dobija petu ličnu grešku. Klaver tri puta najviši u skoku i obezbeđuje nove napade Špancima. Raduljica nije pogodio zicer. Sve je manje vremena, 80:69, minut do kraja. Nema energije za preokret. Šut Srbije ta tri poena 3/19. Kraj. Španija je pobedila 81:69.

Loša igra Srbije i na početku treće deonice. Španci vode 51:37. Posle burnog reagovanja na dosuđenu mrtvu loptu (iako je bio okruženom dvojicom Španaca) Jokić dobija tehničku i isključujuću grešku. Španci na plus 18, 57:39. Ništa nam ne ide, idemo uz greške u greške. Španci koriste našu smušenost i zbunjenost. Sada je plus 21, 63:42. Šut Srbije za tri poena 2/14. Trgli su se naši, napad je brži, odbrana bolja i smanjili smo na -11. Na kraju treće deonice 56:67.

U drugoj četvrtini naši su malo stali, Španci to iskoristili, napravili seriju 8:2 i smanjili na samo jedan poen zaostatka - 22:21. Nije pomogao tajm aut koji je zvao Đorđević. Španci ubacuju još pet poena i vode 26:22. Stali smo u napadu, gubimo dosta lopti. Najveće vođstvo Španaca 31:25. Namestili su Španci ruku, "sipaju" trojke za plus 10 - 41:31. Na kraju poluvremena 45:37. Španci su ovaj deo igre dobili 32:17.

Odlična igra naših momaka u prvoj četvrtini. Vodili smo i devet razlike 20:11. Odbrana Srbije je na zavidnom nivou, Španci slabi u šutu za tri poena.

Naši momci do sada su pobedili Filipine, Angolu, Italiju i Portoriko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odbojkašice i košarkaši popravljaju ugled Srbije"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2019

Odbojkašice Srbije, koje danas igraju finale Evropskog prvenstva, kao i košarkaši koji se takmiče na Svetskom prvenstvu u Kini, šire i popravljaju ugled Srbije na dramatičan način, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić...On je čestitao odbojkašicama ulazak u finale i uputio zahvalnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bjelica: Odigrali smo katastrofalan meč

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Sep.2019

Srpski košarkaš Nemanja Nemanja Bjelica rekao je danas da je njegova ekipa odigrala katastrofalan meč protiv Španije na Svetskom prvenstvu u Kini..."Španija nas je nadigrala svakom segmentu igre. Težak je poraz, ali idemo dalje. Sada će biti malo teže, ali u četvrtfinalu smo, treba da se odmorimo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.