Priznanje pa novi dabl-dabl za Jokića, Pokuševski punio kolone, nestvarna partija kralja (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 08:18

Priznanje pa novi dabl-dabl za Jokića, Pokuševski punio kolone, nestvarna partija "kralja (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa fantastičnim partijama u NBA ligi i ponovo predvodio Denver do trijumfa, ovoga puta nad Dalasom 117:113. Jokić je nastavio i da beleži dabl-dabl u svakoj utakmici od početka sezone, pa Meveriksima nije pomogao ni maestralni Luka Dončić.

Samo nekoliko sati pošto jeproglašen za najboljeg igrača nedelje na Zapadu, Jokić je izašao na parket u Teksasu i opet bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << među najistaknutijim pojedincima.

Jokić igrač nedelje u Zapadnoj konferenciji NBA lige

Srpski centar iz redova Denvera nagetsa Nikola Jokić i Džoel Embid iz Filadelfije proglašeni su za igrače nedelje u NBA ligi.

Reč je o petoj po redu nedelji malo skraćene NBA sezone, koja je trajala od 18. do 24. januara.

Denver je u tom periodu pobedio jednom Oklahomu (27 poena, 12 skokova, šest asistencija) i dva puta Finiks (u prvom duelu 31 poen uz deset skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte a u drugom 29 poena i 22 skoka, uz šest asistencija).

U proseku to staje na 29 poena, 14.7 skokova i 6.7 asistencija, što su brojke dostojne kandidature za MVP-a sezone.

Vrlo sličnu nedelju za sobom imao je i Embid, koji je predvodio Sikserse do sve tri pobede (dva outa nad Bostonom i jednom protiv Detroita), uz prosek od 37.7 poena, 11.7 skokova i dve asistencije).

Meč je završio sa 20 poena (8-13 iz igre), 10 skokova, četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti.

Momku iz Sombora je to bio 17. dabl-dabl čime je dodatno podgrejao nade da bi u svakoj utakmici do kraja sezone mogao da ima dvocifren učinak u barem dve statističke kategorije.

Nagetsi su kontrolu nad utakmicom preuzeli u drugoj četvrtini posle početnog vođstva domaćina i u više navrata imali 13 poena prednosti. Međutim, Dalas je na krilima sjajnog Dončića uspeo da se vrati i preokrene u samom finišu, ali je ekipa Majka Melouna ponovo odgovorila.

Poenima Jokića i serijom Majkla Portera juniora "grumenje" je prelomilo susret i izvojevalo važan trijumf.

Upravo je Porter junior bio najefikasniji sa 30 poena i osam skokova, dok je uz isti broj uhvaćenih lopti Grin dodao 17 poena.

Na drugoj strani dominantan je bio Dončić sa 31. tripl-dablom u karijeri – postigao je 35 poena (11-23 iz igre), imao 11 skokova, 16 asistencija, četiri blokade, jednu ukradenu i pet izgubljenih lopti.



Ovo mu je bio 16. tripl-dabl sa više od 30 poena, čime se izjednačio sa legendarnim Majklom Džordanom.



Sledeći na listi strelaca bio je Tim Hardavej sa 19 poena, dok je srpski centar Boban Marjanović za nešto manje od tri minuta na parketu postigao samo jedan koš iz igre i napravio jedan faul.

Denver je sada peti na tabeli Zapadne konferencije sa 10 pobeda i sedam poraza, dok je Dalas pet pozicija niže sa skorom 8-9.



Pokuševski punio kolone u pobedi Oklahome

Košarkaši Oklahoma Siti tandera pobedili su u neizvesnoj utakmici ekipu Portlanda, rezultatom 125:123. Srpski igrač Aleksej Pokuševski nastavio je da koristi minutažu koju mu daje trener Majk Dejnjo i dokazuje se na najvišem nivou.

Pokuševski je na parketu proveo 20 minuta i za to vreme postigao šest poena (2-4 trojke), uz tri skoka, dve asistencije i po jedne blokade i izgubljene lopte.

Nekadašnji igrač Olimpijakosa je tako doprineo izuzetnoj napadačkoj predstavi gostujuće ekipe, koja je od prve četvrtine imala prednost i do kraja je sačuvala.



Najefikasniji kod Tandera bio je Gildžus-Aleksander sa 24 poena, devet uhvaćenih lopti i šest uspešnih dodavanja, dok je Muskala dodao poen manje.

Na drugoj strani, istakao se Demijan Lilard sa 26 poena, šest skokova i 10 asistencija, a isti košgeterski učinak imao je i Simons.

Trejlblejzersi su sada peti na Zapadu sa devet pobeda i sedam poraza, dok je Oklahoma 11. sa "obrnutim" učinkom (7-9).

Lebron svom Klivlendu ubacio 46 za Kobija, Kari "izrešetao" Minesotu

Noć u NBA ligi bila je veoma emotivna i posvećena tragično nastradalom Kobiju Brajantu, koji je na današnji dan poginuo pre 12 meseci. Njegovi Los Anđeles lejkersi pobedili su Klivlend na krilima Lebrona Džejmsa, Bruklin je potvrdio da se vraća u formu posle dva poraza, dok je Stefen Kari trojkama "izrešetao" Minesotu.

Godinu dana prošlo je od pogibije Kobija Brajantau helikopterskoj nesreći, a njegov naslednik u dresu "jezerdžija" Lebron Džejms, na najbolji način je obeležio sećanje na velikog prijatelja i košarkaša.

Džejms je u trijumfu u Klivlendu sa 115:108 postigao 46 poena (19-26 iz igre, 7-11 za tri), uz osam skokova, šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade.



Lejkersi su imali prednost tokom većeg dela susreta, da bi "kralj" prelomio utakmicu postigavši u četvrtoj četvrtini 23 poena od 28 svog tima.

Tada je praktično sam igrao protiv nekadašnjeg kluba, a najveću pomoć imao je u Entoniju Dejvisu, koji je duel završio sa 17 poena i 10 skokova.

Kod Kavalirsa je dominirao Andre Dramond sa 25 poena i 17 skokova, dok je pet poena manje postigao Džedi Osman.

Lejkersi su prvi na tabeli Zapadne konferencije sa 14 pobeda i samo četiri poraza, dok je Klivlend sedmi na Istoku sa skorom 8-9.



Nakon dva neočekivana poraza, Bruklin netsi su počeli da "sklapaju kockice" i upisali drugi uzastopni trijumf, ovoga puta nad Majamijem (98:85).

"Mrežice" su u prvih 12 minuta ubacile samo 15 poena, ali se njihov napadački trio probudio u nastavku i uspeo da odbrani domaći teren.

Uprkos velikom broju promašaja (6-21 iz igre), najbolji pojedinac bio je Kevin Durent sa 20 poena i 13 skokova, dok je Džejms Harden uz isti košgeterski učinak, uhvatio četiri lopte i imao osam uspešnih dodavanja.

Kajri Irving je stao na 16 poena i osam skokova, dok je na drugoj strani najbolji bio Bem Adebajo sa dabl-dablom (26p i 10sk).

Goran Dragić je dodao 21, ali je još samom Nan bio dvocifren sa 11 poena.

Bruklin je trenutno peti na Istoku (11-8), dok je Hit tek na 13. poziciji sa šest pobeda i 10 poraza.



Golden stejt voriorsi iz dana u dan potvrđuju da neće tankovati kao prošle sezone, kada su bili ubedljivo poslednji, i da će želeti da se bore za plej-of.

U prilog tome ide i ubedljiva pobeda nad Minesotom sa 130:108, u kojoj je Stef Kari još jednom potvrdio da voli da igra protiv ove franšize.

Kari je trojkama "izrešetao" Timbervulvse, ubacio je sedam iz 12 pokušaja i zaustavio se na 36 poena, četiri skoka i tri asistencije. Endru Vigins bio je dovoljan da mu sa 23 poena pomogne da vodi tim do uspeha.

Minesota se muči bez Karl-Entonija Taunsa, ulogu lidera uzeo je Bizli, koji je duel završio sa 30 poena, dvostruko više od Edvardsa i Mekleflina.

"Ratnici" su blizu plej-of mesta, deveti su na tabeli Zapada (9-8), dok su "vukovi" zakucani za dno sa 4-12.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dvoboj Jokića i Dončića " Denver nastavio niz! VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2021

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Dalas Maverikse sa 117:113 na gostovanju i tako stigli do četvrte uzastopne pobede u NBA ligi...Srpski centar Nikola Jokić nastavio je sa dabl-dablovima, niz koji nije prekinuo od starta sezone...On je meč završio sa 20 poena, 10 skokova, četiri asistencije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.