Plej-of za odbojkaše: Novosađani vratili brejk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plej-of za odbojkaše: Novosađani vratili brejk

Odbojkaši Vojvodine NS seme slavili su pobedu u trećem meču polufinala plej-ofa protiv Crvene zvezde, vratili brejk i došli na korak do plasmana u novo finale. Crvena zvezda – Vojvodina 1:3 (21:25, 25:27, 25:19, 20:25).

Novosađani su odigrali veoma dobroi, motivisanije i čvršće nego u drugom susretu i nalazili su rešenja u teškim trenucima te došli do veoma važne pobede.

Dve greške Gmitrovića u ranoj fazi utakmice donele su vođstvo aktuelnom šampionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali se Zvezda vratila u egal servisima Mašulovića. Domaći su se ponovo opredelili za česte napade Gmitrovića, ali je Vojvodina igrala dobro u polju i u bloku i povela 15:10.

Od tada su obe ekipe igrale u naletima i osvajali poene u serijama, ali su Novosađani održavali prednost. Kada su domaći imali veliku šansu da čak izbore novi egal, pogrešili su, a usledio je blok Stevanovića za vođstvo.

U drugom setu dugo se igralo poen za poen, oba tima su bila na nivou, a prva je ozbiljnije napala Crvena zvezda i preko kontri Gmitrovića "odlepila" se na 13:10, a kod 16:12 Osmankač je uzeo tajm-aut. Imala je Voša nekoliko šansi da se ekspresno vrati, a razigrani Suhinjin doneo je svom timu svega dva poena minusa (18:16).

Lagano se šampion vraćao, najpre je Stevanović blokom doneo poen zaostatka, a izjednačio je Mehić preciznim as servisom (21:21). Stao je servis Novosađana, ali je Suhinjin napravio devet poena u drugom periodu igre u kom je Voša iskoristila treću set loptu i udvostručila vođstvo.

Posle kratkog uvodnog nadigravanja, ponovo se Zvezda odvojila i povela osetnijom razlikom koju je sačuvala do obaveznog odmora (12:8). Nekoliko veoma preciznih napada je izveo domaćin, posle dobrih odbrana i pokazala da se neće predati uprkos tesno izgubljenom drugom setu. Boljim servisima domaćin je povećavao prednost i veoma brzo smanjio setovni zaostatak. Menjao je Osmankač, što je kratkoročno donelo boljitak, ali nedovoljan za preokret.

Korektor Vučićević je ostao u terenu i uz Mehića bio najzaslužniji za vođstvo Vojvodine i kontrolu nad igrom. Pokušavala je Zvezda, ali je pomenuti tandem nastavio s dobrom irgrom, ako i čitav tim na bloku i u polju. Mehić je zablistao u završnici, održavao svoj tim u visokom vođstvu i obezbedio brejk Novosađanima koji ih vraća u prednost.

Novopazarci blizu finala

Odbojkaši Novog Pazara slavili su maksimalnu pobedu nad Spartakom u drugom meču polufinala i poveli 2:0 u seriji. Po setovima je bilo 25:22, 25:13, 25:20.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.