Mega Leks se pojačao sa dva Francuza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega Leks se pojačao sa dva Francuza

Mladi francuski košarkaški reprezentativci Alfa Kaba i Timote Luvavu igraće naredne sezone za Mega Leks, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Kaba je rođen 29. januara 1996 godine, visok je 208 centimetara i igra na pozicijama krilnog centra i centra. U prošloj sezoni nastupao je za Po-Ortez, za koji je odigrao osam utakmica u francuskom prvenstvu.

Luvavu je rođen 9. maja 1995. godine, visok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 199 centimetara i igra na pozicijama beka i niskog krila.

Prošlu sezonu je proveo igrajući za Šarks Antib u drugoj francuskoj ligi sa kojim je osvojio prvo mesto i promociju u najelitnije francusko takmičenje. Prošlog leta igrao je za francusku reprezentaciju do 20 godina na Evropskom šampionatu u Grčkoj, gde je u proseku postizao 4.3 poena po meču.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.