Lejkersi nakon decenije u finalu Zapada (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2020, 09:46

Lejkersi nakon decenije u finalu Zapada (VIDEO)

Košarkaši Los Anđeles lejkersa nadigrali su Hjuston rokets sa 119:96 u petoj utakmici polufinalne serije i sa 4:1 u pobedama plasirali se u finale Zapadne konferencije NBA lige. Tim je po efikasnosti predvodio Lebron Džejms koji je opet imao dvostruki dvocifren učinak.

Lejkersi su samouvereno ušli u meč u poveli već od samog starta, sredinom prtve četvrtine došavšii do dvocifrene prednosti.

Košarkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hjuston su samo početkom drugog poluvremena uspeli da smanje razliku na pet poena, ali to je bilo sve jer razigrao se za igru ponovo raspoloženi Lebron Džejms pa su Klipersi u jednom trenutku imali čak i 30 poena razlike.

Džejms je meč završio sa 29 poena 11 skokova i 7 asistencija, a imao je i odličnu podršku tima u kome su pak petorica igrača imala dvocifren šuterski učinak.

Prednjačili su Kajl Kuzma sa 17, Markus Moris sa 16 i Deni Grin sa 14 poena, kao i Entoni Dejvis koji je imao dabl dabl učinak od 13 poena i 11 skokova.

Na drugoj strani Džejms Harden je bio najefikasniji igrač meča sa 30 poena, ali mu je to slaba uteha jer ga tim nije adekvatno pratio.

Ovom pobedom Lejkersi su, posle pauze od deset godina, izborili plasman u finale Zapadne konferencije gde će se sresti sa pobednikom duela LA Klipersa i Denvera.



youtube.com/KAPITAN TUTAN
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Denver pobedio Kliperse i izjednačio na 3:3 u polufinalu Zapada

Izvor: VOA, 13.Sep.2020

Košarkaši Denver Nagetsa, za koje nastupa srpski košarkaš Nikola Jokić, savladali su Los Anđeles Kliperse 111:98 u polufinalu Zapadne konferencije američke Nacionalne košarkaške lige (NBA). Jokić je sa 34 postignuta poena, četrnaest skokova i sedam asistencija predvodio Denver Nagetse...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.