Đere ozbiljno namučio Cicipasa, Medvedev i Nadal sigurni, skandalozni Zverev izbačen sa turnira 

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2022, 08:29

Đere ozbiljno namučio Cicipasa, Medvedev i Nadal sigurni, skandalozni Zverev izbačen sa turnira 

Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Akapulku, pošto je posle dva taj-brejka poražen od Grka Stefanosa Cicipasa.

Odličan meč odigrao je Laslo Đere protiv favorizovanog Cicipasa, ali nije uspe da osvoji ni set - Grk je slavio posle dva taj brejka.

Duel je trajao više od dva sata, a srpski teniser ostavio je dobar utisak protiv četvrtog tenisera sveta.

Đere je prvi došao do brejka na meču i poveo 5:3 u prvom setu. Srpski teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imao je set loptu, ali Cicipas pravi brejk za 5:5 i u posle velike borbe u taj-brejku dolazi do prvog seta (9:7).

Delovalo je kao da će izgubljen prvi deo igre negativno uticati na Đerea, pošto je Cicipas brzo napravio brejk.

Ali, Lacika se nije predavao i oduzima servis rivalu za izjednačenje 5:5. Ipak, ponovo se došlo do taj-brejka, u kojem je grčki teniser bio bolji 7:4.

Medvedev siguran na startu Akapulka, Nadal bolji od Kudle

Danil Medvedev plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Akapulku, pošto je u dva seta (6:3, 6:4) bio bolji od Benoe Pera. Rafael Nadal siguran protiv Denisa Kudle - 6:3, 6:2.

Drugi teniser sveta Danil Medvedev uspešno je startovao na ATP turniru u Akapulku, pošto je u dva seta bio bolji od Benoe Pera - 6:3, 6:4.

Iskusni Francuz pružio je solidan otpor finalisti Australijan opena, ali je ruski teniser odigrao tman koliko je bilo potrebno da se posle dva seta plasira u drugo kolo.

Medvedevu će naredni protivnik biti Španac Pablo Anduhar-Alba.

Ukoliko osvoji turnir, Rus će u ponedeljak sigurno zameniti Novaka Đokovića na prvom mestu ATP liste.

U drugom kolu turnira u Meksiku je i Rafael Nadal, koji je savladao Denisa Kudlu 6:3, 6:2.

Laki luzer iz Amerike nije uspeo da pruži ozbiljniji protivnik rekorderu po broju grend slem titula, pa će "bik sa Majorke" u drugom kolu igrati protiv mladog Stefana Kozlova.

Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 1.678.065.

Skandalozni Zverev izbačen sa turnira 

Saša Zverev neće više igrati na turniru u Akapulku zbog toga što se skandalozno ponašao na kraju meča dublova. On je besan zbog odluka sudije udarao reketom po njegovoj stolici. Odlučeno je da Nemac više ne može da nastupa na ovom turniru na kom je drugi nosilac.

Zverev je igrao dubl u Akapulku zajedno sa Marselom Melom, a njih dvojica su izgubili 2:1 od laki luzera Galspula i Heliovare. Posle poraza od britansko finske kombinacije Zverev je bio besan na sudiju pa je njegovu stolicu izudarao reketom, a svaki put kada je pre toga pored njega prolazio gledao ga je ljutito.

Uprava turnira nije mogla da uradi ništa drugo osim da suspenduje ekscentričnog Nemca i da mu uskrati gostoprimstvo na turniru. On je bio drugi favorit u singlu pa je tako njegov rival u drugoj rundi Peter Gojovčik već u četvrtfinalu.

Ovo je još jedan u nizu ekcentričnih i suludih poteza Saše Zvereva koji je i pored brojnih skandala uspevao da se uvek domogne krajnjih mečeva na velikim turnirima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.