Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020, 14:41

Stojković nikad ne gubi finale

Kapiten Partizana cilja osmi kup trofej u karijeri

Snažan argument u rukama partizanovaca pred završnu utakmicu sezone. Bude li Vladimir Stojković među stativama u sredu veče gotovo sa velikom sigurnošću se može reći da će Parni valjak odbraniti trofej Kupa Srbije. Razlog: svaki put kad se dosad pojavio u finalu bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kog eliminacionog takmičenja na državnom nivou – osvajao ga je.

Kapiten crno-belih nije branio od polufinalnog susreta sa Crvenom zvezdom u Humskoj, kad je u finišu pretrpeo blažu povredu butnog mišića. U klubu nisu želeli da rizikuju, protiv Čukaričkog ga je odmenio Nemanja Stevanović, a na poslednjem ligaškom gostovanju, u Novom Sadu, mladi Aleksandar Popović, sve s ciljem da Stojković bude spreman za sredu kad ekipa Sava Miloševića na niškom Čairu protiv Vojvodine bude jurila peti uzastopni pehar kupa.

A Stojković ide po svoj ukupno osmi u karijeri.

Prethodna tri podigao je kao član kluba iz Humske. Najpre 2011, na koncu prve sezone po povratku iz inostranstva, takođe protiv Lala, na stadionu Crvene zvezde (3:0), u meču koji nije ni završen zbog prekida u režiji Novosađana. Potom 2018, kad se drugi put vratio među crno-bele, pošto je u Surdulici razoružana lučanska Mladost (2:1) i napokon lane, na Marakani, kad je savladan večiti rival (1:0).

Iako pojedini internet pretraživači vode Stojkovića kao osvajača Kupa Srbije i Crne Gore 2002. ti podaci nisu tačni. Crvena zvezda je pomenute sezone sa Slavoljubom Muslinom na klupi u finalu savladala Sartid golom Mihajla Pjanovića, ali potonji reprezentativni golman niti je bio na terenu (branio Ranđelović), niti na klupi, iz prostog razloga što je pozajmljen Leotaru. Kasnije, u sezoni 2005/06, kad je Valter Zenga doveo crveno-bele do znamenja preokretom protiv OFK Beograda (4:2), Stojković je bio istaknuti član tima, te iako nije branio u finalnoj predstavi (opet Ranđelović) ova medalja mu se piše.

Da je kup-specijalista, Vladimir Stojković je potvrdio i u inostranstvu. Čim ga je Nant posle prve sezone prodao Sportingu, stao je na gol velikana iz Lisabona i briljarao u uvodnom meču sezone, Superkupu Portugala, protiv velikog rivala Porta. Trijumf utoliko slađi, jer je sačuvao mrežu (1:0). U istoj takmičarskoj godini Lavovi su osvojili i Kup Portugala, a kako je Stojković na putu do finala doprineo branivši jedan meč, pošto je u međuvremenu prednost dobio Rui Patrisio, računa mu se doprinos uspehu.

Na još jednoj destinaciji dogurao je do kraja. Proleća 2016. osvojio je Kup Izraela kao član Makabija iz Haife. Na crtu je stao od revanša četvrtfinala potvrdivši eliminaciju Bnej Jehuda (4:1), u polufinalu se radovao izbacivanju Hapoel Ber Šefe (3:1), da bi u finalu pao najveći rival, Makabi iz Tel Aviva, sa Predragom Rajkovićem među stativama. I opet – 1:0.

Ukupan Stojkovićev bilans u finalima kup takmičenja je pet pokušaja – pet pobeda!

Još jedan Partizanov fudbaler može da se pohvali odličnim učinkom u Kupu Srbije. Bojan Ostojić ih ima čak četiri, međutim, početni je onaj iz dresa Čukaričkog kad je na stadionu „Rajko Mitić“ tukao baš crno-bele, da bi im se godinu kasnije priključio i učestvovao u tri vezana pehara, s tim da jedino 2018. nije bio akter finala. Na ostalim susretima, po 90 minuta na terenu. Proletos, protiv Crvene zvezde i strelac za titulu.

Kakav udar adrenalina u tela Grobara pred sredu i sudar sa Vojvodinom na niškom Čairu...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.