Stojković: Imamo velike šanse za Evropsko prvenstvo i ako izgubimo u Lisabonu

Izvor: Blic, 25.Mar.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Imamo velike šanse za Evropsko prvenstvo i ako izgubimo u Lisabonu

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije, Vladimir Stojković, istakao je pred meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugalije (nedelja, 20.45) da Srbija poseduje kvalitet za pobedu u Lisabonu.

Stojković je proveo dve godine kao rezervni golman Sportinga iz Lisabona, posle čega je igrao i na pozajmicama u nekoliko klubova, ali je uspeo da skupi 13 utakmica za portugalski klub. On se tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svog boravka na Pirinejskom poluostrvu već susreo sa nekim od igrača koji čine okosnicu Portugalije.

„Do sada sam dva puta igrao sa Portugalijom, i oba meča su završena nerešenim rezultatom. Zavisi od situacije na terenu da li bi i ovog puta bili zadovoljni takvim ishodom. Mi bi sigurno želeli pobedu, ali nekad se utakmica odvija tako da moliš boga da izgubiš što manje, a ponekad potpuno nadigraš rivala, tako da je rano za bilo kakvu ocenu. Igrao sam u Portugaliji, poznajem Mutinja, Nanija i još nekoliko igrača. Svi oni imaju nezgodan, jak šut i vole da pokušavaju iz daljine”, objasnio je šta očekuje na „La Lužu” golman Makabi Haife.

Stojković je kazao da i u slučaju eventualnog poraza u nedelju, Srbija i dalje ima izgledne šanse da izbori treće mesto u grupi koje vodi u baraž.

„Svako okupljanje sa reprezentacijom donosi i pritisak. Nije bitno da li je povod prijateljska utakmica sa Grčkom ili kvalifikacioni meč sa Jermenijom i Azerbejdžanom. Ovo je možda susret za koji ne moramo posebno da se spremamo, jer svi znamo ko je Portugalija. Nećemo sigurno igrati napadački, ali ćemo igrati muški. Ako i izgubimo u Lisabonu, i dalje imamo velike šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sa tri pobede (nad Danskom, Jermenijom i Albanijom) imali bi 10 bodova i sigurno bi bili u baražu”, rekao je Stojković.

Desni bek će u nedelju imati izuzetno težak zadatak, pošto će biti direktan rival jednom od najboljih fudbalera današnjice Kristijanu Ronaldu. Utisak je da je toj poziciji najbliži Dušan Basta, koji je odličnu formu potvrdio nastupima u Laciju, sa kojim je vezao šest uzastopnih pobeda u Seriji A.

„Još uvek ne znamo ko će istrčati na teren, selektor tek treba da donese odluku. Ja sam spreman, i ako me Ćurčić odabere daću sve od sebe da zaustavim Ronalda. Ovo je jedna od poslednjih šansi da se vratimo u trku za treće mesto i treba nam pobeda, ali ne smemo da srljamo. Pametnom, hrabrom igrom, posebno u defanzivi, probaćemo da dođemo do cilja”, rekao je Basta.
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojković: Portugalija favorit, nije kraj ako izgubimo

Izvor: RTS, 25.Mar.2015

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković izjavio je da svi u ekipi žele da pobede Portugaliju u Lisabonu i vrate se u trku za plasman na EP, ali da ništa neće biti izgubljeno i u slučaju nepovoljnog rezultata. ...

Nastavak na RTS...

LJAJIĆ I STOJKE NISU ISTOG MIŠLJENJA: Jedan smatra da je pobeda protiv Portugala neophodna, drugi da to ne odlučuje ništa

Izvor: HotSport.rs, 25.Mar.2015

Dok povratnik u reprezentaciju Adem Ljajić smatra da je pobeda neophodna za nastavak za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, golman Vladimir Stojković kaže da bi Srbija i pored poraza od Portugala i dalje imala velike šanse za plasman.. . Prvi golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.