Putin pozvao činovnike da poštuju državne prioritete prilikom rada na Dalekom istoku

Izvor: Vostok.rs, 04.Avg.2017, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pozvao činovnike da poštuju državne prioritete prilikom rada na Dalekom istoku

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je rukovodstvo „Gasproma“ da se suzdrži od zidanja raskošnih kuća prilikom izgradnje stambenih objekata za svoje zaposlene na Dalekom istoku Rusije.

Putin je naveo da je pitanje stvaranja udobnih uslova za život porodica zaposlenih koji rade na velikim projektima u regionu trenutno aktuelno.

Predsednik je dodao da će izgradnja objekata za stručnjake biti finansirana subvencijama.

„Međutim, ako je u pitanju ’Gasprom‘, tu ne treba da bude nikakvih palata. Tu sve treba da bude komforno, savremeno, da odgovara zahtevima ovog vremena, ali bez preterivanja“, rekao je predsednik.

On je takođe pozvao činovnike da poštuju državne prioritete prilikom rada na Dalekom istoku.

„Razumem, negde može biti jednostavnije, udobnije trošiti novac. Međutim, dogovorili smo se koji su prioriteti koje država gura i oni određuju kako treba trošiti sredstva“, rekao je Putin.

„To za sada ne uspeva našim kolegama“, dodao je on.

Prema rečima predsednika, rad vlasti na Dalekom istoku je „od najveće važnosti“.

„Ne samo ulaganja ’Gasproma‘, SIBUR-a, ’Rosnjefta‘… Važan je i trenutni rad ministarstava i resora. Ja želim i da ga vidim“, naglasio je predsednik.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.