Putin naredio da se Ukrajini vrati svo oružje sa Krima

Izvor: Blic, 28.Mar.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin naredio da se Ukrajini vrati svo oružje sa Krima

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da se u Ukrajinu prebaci svo naoružanje i oprema jedinica sa Krima koje se nisu pridružile Rusiji.

Putin je izdao ovo naređenje ministru odbrane Sergeju Šojguu.

Šojgu je od Putina "zatražio dozvolu da prebaci naoružanje i vojnu opremu u Ukrajinu, uključujući pomorska plovila i avijaciju", prenio je "Glas Rusije".

Agencija Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi da je ruski ministar odbrane rekao da su svi ukrajinski vojnici, koji su iskazali vjernost Kijevu, napustili Krim i da su sve vojne instalacije na poluostrvu pod ruskom kontrolom.

Putin je naglasio da su dešavanja na Krimu pokazala visok stepen spremnosti ruskih oružanih snaga i zahvalio se pripadnicima Crnomorske flote, drugim jedinicama i formacijama stacioniranim na poluostrvu, na njihovoj izdržljivosti i profesionalizmu.

"Nedavni događaji na Krimu bili su ozbiljan test. Iskazane su potpuno nove sposobnosti naših oružanih snaga i njihov visok moral", rekao je Putin na ceremoniji u Kremlju.

Vrhovni komandat ruskih oružanih snaga pohvalio je "jasne i profesionalne postupke" ruskih vojnika, koji su omogućili da se izbjegnu provokacije i spriječi krvoproliće, čime su osigurani uslovi za održavanje mirnog i slobodnog referenduma.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija odlučila da vrati Ukrajini deo oružja sa Krima

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Mar.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da bi Ukrajina mogla da povrati deo oružja i opreme svojih vojnih jedinica na Krimu koje nisu prišle Rusiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.